Terug naar Apple bevestigt: Face ID niet bedoeld voor meerdere gezichten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple bevestigt: Face ID niet bedoeld voor meerdere gezichten

Door Laura Grootaarts4 december 2017 13:592 min. leestijd0

Een van de kenmerkendste functies van de iPhone X is Face ID: gezichtsherkenning. Face ID heeft eigenlijk maar één minpunt en dat is dat de iPhone X door slechts één persoon ontgrendeld kan worden (tenzij je een tweelingbroer of -zus hebt die sprekend op je lijkt). En dat gaat in de nabije toekomst ook zeker niet veranderen, aldus Apple-topman Craig Federighi.

TrueDepth module iPhone X

Touch ID werkt met meerdere vingerafdrukken

Je kunt veel vinden van Touch ID, maar een groot voordeel ervan is dat je meerdere vingerafdrukken kunt instellen om je iPhone mee te ontgrendelen. Eigenlijk is die optie bedoeld om meerdere van je eigen vingertopjes te registeren, tot vijf in totaal. Maar niets weerhoudt je ervan om een vingerafdruk van je partner te registreren, zodat die ook je iPhone kan gebruiken in bijvoorbeeld een noodgeval. Als getrouwd koppel heb je geen geheimen voor elkaar – toch?

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Verbetering voor Face ID?

Steve Sheridan, een gebruiker van Reddit, stuurde Apple een mail met het verzoek om Face ID te verbeteren. ‘Vertel me alsjeblieft dat Apple van plan is om Face ID twee gebruikers te laten ondersteunen op één enkele iPhone. Help me, Craig Federighi, je bent mijn enige hoop.’ Federighi beantwoordde de mail maar het antwoord was niet helemaal wat Sheridan ervan gehoopt had.

Volgens Federighi is Face ID op dit moment bedoeld voor één enkele gebruiker. En ook de mogelijkheid om bij Touch ID meerdere vingerafdrukken te registreren is bedoeld voor één enkele persoon. Je kunt dan bijvoorbeeld én je duim én je wijsvinger gebruiken om je iPhone te ontgrendelen. Een screenshot van de mail-correspondentie zie je hieronder:

Mail Face ID en Touch ID

Lees ook ons dossier over de iPhone X.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar