Terug naar F.lux over iOS 9.3: “Wij hebben Night Shift uitgevonden!”
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

F.lux over iOS 9.3: “Wij hebben Night Shift uitgevonden!”

Door Sven Lamers15 januari 2016 11:102 min. leestijd0

Begin deze week presenteerde Apple de eerste bèta van iOS 9.3 met de nieuwe functie Night Shift. Hiermee wordt de kleurtemperatuur van het display aangepast aan de tijd van de dag. Als het donker is, wordt het licht warmer en dat moet leiden tot een betere nachtrust. Deze functie lijkt verdacht veel op f.lux – deze app was afgelopen jaar heel kort beschikbaar om via Xcode te installeren, totdat Apple zei dat dit in strijd was met zijn ontwikkelaarsrichtlijnen. In een blogstukje beweren de ontwikkelaars nu dat zij Night Shift hebben uitgevonden.

F.lux icon

Antwoord van f.lux

in eerste instantie juichen de ontwikkelaars het toe dat Apple en dergelijke functie standaard in iOS gaat inbouwen. Daarnaast willen ze echter ook benadrukken dat zij de oorspronkelijke uitvinder van de functie waren. Ten slotte hebben ze Apple gevraagd om f.lux voor iOS nu wel toe te laten in de App Store en de API van Night Shift open te stellen.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Night Shift heeft minder opties

Het is twijfelachtig dat Apple op het antwoord van f.lux gaat reageren. En zelfs als Apple f.lux in de App Store zou toelaten: zou jij de app gebruiken als dezelfde functie standaard in iOS zit ingebouwd, ook al heeft die misschien iets minder functies? Nee, wij ook niet.

F.lux blijft echter belangrijk, want op de Mac is het nog steeds de enige optie om de kleurtemperatuur van het scherm te veranderen. Wil je nu al weten wat voor een effect Night Shift heeft? Probeer f.lux dan uit op je Mac.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar