Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Externe Twitter-apps werken vanaf vandaag niet meer goed

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apps of a feather


Lees verder na de advertentie

Gebruik je een Twitter-app van een derde partij, bijvoorbeeld Twitterrific of Tweetbot? Dan ga je vanaf vandaag merken dat deze apps minder mogelijkheden hebben. De makers van de apps kunnen daar niks aan doen, Twitter zelf is de boosdoener.

Externe Twitter-apps minder opties

Het is eerder al aangekondigd (en vervolgens zelfs nog even uitgesteld), maar vanaf vandaag hebben de makers van Twitter-apps te maken met een nieuwe API. Dat is kort gezegd de toegang die Twitter aan ontwikkelaars verschaft tot zijn eigen systeem. De mogelijkheden zijn hiermee beperkter. De exacte consequenties zijn nog niet duidelijk, maar wel is al zeker dat je tijdlijn niet meer automatisch ververst – er zit een vertraging in, of je moet handmatig verversen. Push-notificaties werken ook niet meer.

Op zich biedt Twitter de mogelijkheden nog wel, maar ontwikkelaars moeten er dan flink voor in de buidel tasten. De bedragen liggen zó hoog, dat het voor de makers niet op te brengen is. Voor Premium-functies betalen ontwikkelaars maandelijks $ 2899 voor 250 gebruikers, bijvoorbeeld. Dit is te lezen op de website van Apps of a Feather, waar de getroffen app-ontwikkelaars zich verzameld hebben.

Hoe gebruik je Twitter voortaan?


kooptip

Twitter heeft eerder dit jaar ook al de stekker uit hun eigen Mac-app getrokken, dus de mogelijkheden houden niet over. Je zou Tweetdeck kunnen gebruiken, dat is van Twitter zelf, maar niemand is echt heel enthousiast daarover en het programma is al tijden niet meer geüpdatet. Het liefst heeft Twitter dat je gewoon de browser gebruikt – ongetwijfeld is dat voor Twitter het meest lucratief.