Terug naar Externe Twitter-apps werken vanaf vandaag niet meer goed
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Externe Twitter-apps werken vanaf vandaag niet meer goed

Door Laura Grootaarts16 augustus 2018 10:442 min. leestijd0

Gebruik je een Twitter-app van een derde partij, bijvoorbeeld Twitterrific of Tweetbot? Dan ga je vanaf vandaag merken dat deze apps minder mogelijkheden hebben. De makers van de apps kunnen daar niks aan doen, Twitter zelf is de boosdoener.

Apps of a feather

Externe Twitter-apps minder opties

Het is eerder al aangekondigd (en vervolgens zelfs nog even uitgesteld), maar vanaf vandaag hebben de makers van Twitter-apps te maken met een nieuwe API. Dat is kort gezegd de toegang die Twitter aan ontwikkelaars verschaft tot zijn eigen systeem. De mogelijkheden zijn hiermee beperkter. De exacte consequenties zijn nog niet duidelijk, maar wel is al zeker dat je tijdlijn niet meer automatisch ververst – er zit een vertraging in, of je moet handmatig verversen. Push-notificaties werken ook niet meer.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Op zich biedt Twitter de mogelijkheden nog wel, maar ontwikkelaars moeten er dan flink voor in de buidel tasten. De bedragen liggen zó hoog, dat het voor de makers niet op te brengen is. Voor Premium-functies betalen ontwikkelaars maandelijks $ 2899 voor 250 gebruikers, bijvoorbeeld. Dit is te lezen op de website van Apps of a Feather, waar de getroffen app-ontwikkelaars zich verzameld hebben.

Hoe gebruik je Twitter voortaan?

Twitter heeft eerder dit jaar ook al de stekker uit hun eigen Mac-app getrokken, dus de mogelijkheden houden niet over. Je zou Tweetdeck kunnen gebruiken, dat is van Twitter zelf, maar niemand is echt heel enthousiast daarover en het programma is al tijden niet meer geüpdatet. Het liefst heeft Twitter dat je gewoon de browser gebruikt – ongetwijfeld is dat voor Twitter het meest lucratief.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar