Terug naar Extensies activeren in Safari 5 omslachtig
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Extensies activeren in Safari 5 omslachtig

Door Redactie iCreate9 juni 2010 13:271 min. leestijd1

Gisteren heb ik Safari 5 gedownload en vandaag probeer ik de eerste Extensies te installeren. Extensies zijn extra handigheidjes die Apple’s browser nog een stukje beter maken. Ik probeer Gmail Checker te installeren zodat ik op de hoogte wordt gehouden van nieuwe mailtjes in mijn Gmail-mailbox. Maar dit wil niet lukken.

Ik probeer de Extensie te openen met Safari 5. Een venster attendeert mij erop dat ‘Safari deze extensie niet kan installeren.’ Extensies zijn namelijk uitgeschakeld, ik moet ze ‘inschakelen in het voorkeurenpaneel “Extensies” van Safari.’ Maar in mijn voorkeurenpaneel komen ze niet voor. Waar ik ook kijk of klik, geen Extensies te bekennen.

Onze pientere webmaster komt met de oplossing: in het tabblad ‘Geavanceerd’ een vinkje plaatsen voor ‘Ontwikkel-menu in menubalk tonen’. Nu kan ik de Extensies activeren door in de menubalk te klikken op Ontwikkel -> Extensies activeren.

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Dat is omslachtig, maar zo zijn de problemen wel verhopen. Extensies hebben een eigen voorkeurenpaneel en het envelopje in de linker bovenhoek van mijn Safari-venster toont trots dat er 20 nieuwe mailtjes staan te springen om aandacht.

Installeren Extensies bij jou wel zonder problemen?

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Léon Pieket
Lezer
Léon Pieket

Bij mij ging het prima. Ik heb dan wel in dashboard een widget staan van appletips.nl waar ik een artikel vond omtrent het activeren van extensies in safari 5. Een geluk voor mij dus. Ik heb ook gelijk een gmail notifier extensie geplaatst. De extensie voor youtube is ook een handige trouwens. Deze zorgt ervoor dat het filmpje in fullscreen van 14:3 naar 16:9 gebracht word.