Terug naar Evolutie van een Mac-icoontje
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Evolutie van een Mac-icoontje

Door Redactie iCreate28 mei 2010 18:002 min. leestijd0

Die prachtige icoontjes in je dock groeien niet zomaar aan de Apple-boom, die worden met zorg ontworpen. Op de blog van LittleFin Software wordt het ontwerptraject van het icoontje voor hun applicatie ‘Compartments’ uit de doeken gedaan. Dit biedt een leuk kijkje in hun ontwerpkeuken.

Compartments stelt de gebruiker in staat om de complete huisraad te inventariseren. Dit moet het nieuwe icoontje dan ook uitstralen.

Evolutie van een Mac-icoontje

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

De eerste schets toont een kist met spulletjes. De opzet lijkt perfect, wat je ook in de kist (de applicatie) stopt, Compartments inventariseert het voor je. Er is echter een probleem: de huisraad ligt op een grote hoop, hier komen geen compartimenten aan te pas.

Een icoontje met overzichtelijke vakjes lijkt de oplossing. In hoge resolutie oogt hij prima, maar weggestopt in het dock overheerst de donkerbruine kleur. Het perspectief wordt aangepast en het deksel verdwijnt. Het resultaat lijkt jammer genoeg teveel op het Bento-icoon. Terug naar de tekentafel.

De kist wordt vervangen door een huis, opgedeeld in compartimenten. Dit past zelfs nog beter bij de mogelijkheden van Compartments. De lichte kleur doet het icoontje goed. Nog een paar kleine aanpassingen en het compacte kunstwerk is af.

Dit is hem dan, het icoontje van Compartments. Zoals je ziet, zijn er een paar vakjes toegevoegd en het klokje is verdwenen. De software heeft niets met ‘tijd’ te maken, vandaar. Het plaatje oogt zowel groot als klein prima: evolutie voltooid.

Nieuwste iPhone 2022: meld je nu aan en mis niks over de laatste releases

Nieuwste iPhone 2022: meld je nu aan en mis niks over de laatste releases

Nieuwsgierig naar meer? Schrijf je in bij KPN en ontvang exclusieve updates

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar