Terug naar Europese iPhone 7 met Intel-modem trager dan Amerikaanse iPhone
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Europese iPhone 7 met Intel-modem trager dan Amerikaanse iPhone

Door Laura Grootaarts21 oktober 2016 11:182 min. leestijd0

Alle nieuwe iPhones zijn gelijk, maar sommige iPhones zijn gelijker dan andere. De modem van de iPhone 7 Plus wordt geleverd door twee fabrikanten: Intel en Qualcomm. Nu blijkt dat er verschil is tussen beide modems, zo blijkt uit tests van Cellular Insights.

Modem van Intel is trager

Beide modems doen het even goed als het mobiele signaal sterk is. Maar als het bereik afneemt, blijkt dat er verschil zit tussen de modems van de verschillende fabrikanten. De 4G-snelheid bij de modem van Intel blijft dan consequent achter op die van Qualcomm. Qualcomm-modems blijven zodoende een stuk sneller downloaden wanneer het signaal zwakker is en dat is dus een voordeel als je op een plek bent waar het bereik minder goed is.

De prestaties van de toestellen lagen zo ver uit elkaar dat de testers zelfs even dachten dat hun iPhone met Intel-modem defect was. Dus kochten ze een nieuw exemplaar om de test opnieuw mee uit te voeren, maar dat presteerde al net zo matig. In de grafiek hieronder zie je het verschil tussen de beide modems.Intel Qualcomm iPhone 7

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Hoe groot je de verschillen in de praktijk ervaart, is niet duidelijk. Het lijkt erop dat er niet veel over geklaagd wordt. Eerder deze week was er een update van iOS 10 speciaal voor de iPhone 7 (Plus): deze verhielp een probleem waardoor gebruikers de verbinding met het mobiele netwerk tijdelijk kon uitvallen.

Je kunt niet kiezen

De iPhone 7 Plus met de snellere Qualcomm-modem wordt alleen geleverd in de Verenigde Staten, Japan en China. Hier in Europa zijn de iPhones uitgerust met de tragere Intel-modems, er valt dus niks te kiezen. Apple heeft nog niet gereageerd op deze tests. De situatie doet een beetje denken aan chipgate rondom de iPhone 6s: toen werd de A9-chip geleverd door twee fabrikanten en leken er goede en slechte chips te zijn – uiteindelijk bleek chipgate een storm in een glas water.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar