Terug naar Europa verplicht plafondtarief
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Europa verplicht plafondtarief

Door Redactie iCreate2 maart 2010 19:071 min. leestijd0

Internetten in het buitenland is zo prijzig dat onwetende iPhone-gebruikers na thuiskomst verrast kunnen worden door een torenhoge rekening. Europa grijpt in en verplicht de telecomproviders een plafondtarief in te stellen.

Berichten over facturen van duizenden euro’s komen met enige regelmaat voorbij. Nietsvermoedende internetters kunnen ellenlang internetten in het buitenland zonder ingrijpen van de provider. Daarom verplicht de nieuwe Europese richtlijn een automatische begrenzing. Het systeem wordt vanaf 1 juli 2010 verplicht, maar kan vanaf vandaag al worden aangevraagd bij de provider. De consument mag zelf bepalen welk bedrag de provider handhaaft. Heb je voor 1 juli niets geregeld, dan is de grens 50 euro.

Met het nieuwe systeem wordt de internetter gewaarschuwd wanneer tachtig procent van het budget is opgebruikt. De toegang tot het internet wordt afgesloten als het plafondtarief is bereikt.

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Ik ben voorstander van het plafondtarief, puur om consumenten tegen zichzelf te beschermen. Dankzij de populariteit van de iPhone heeft elke digibeet toegang tot mobiel internet, zonder besef van de enorme kosten die achter de landsgrens op de loer liggen.

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar