Terug naar Error 53 op de iPhone? Dit moet je weten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Error 53 op de iPhone? Dit moet je weten

Door Sven Lamers5 februari 2016 14:582 min. leestijd0

Heb je een iPhone 6 of nieuwer? Als die ooit kapot gaat en je laat hem niet bij Apple direct repareren, kan het gebeuren dat die helemaal onbruikbaar wordt.

Waarschijnlijk heb je nog nooit van de foutmelding ‘Error 53’ gehoord. Maar duizenden mensen met een iPhone kennen de fout en zijn boos, zo schrijft The Guardian. Want deze foutmelding zorgt ervoor dat de iPhone niet meer werkt en ook niet meer gerepareerd kan worden.

Binnenkant iPhone 6s

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Error 53 verschijnt alleen onder iOS 9

Een ‘Error 53’ kun je alleen krijgen op apparaten waar iOS 9 geïnstalleerd is en waarbij de thuisknop (met Touch ID) niet door Apple of een geautoriseerde partij gerepareerd werd, maar door een derde partij. Ga je met je kapotte iPhone 6 dus naar een kleine elektronicazaak om de hoek en laat je hem daar repareren, is de kans groot dat het apparaat vervolgens niets meer doet. Erger nog: ook als je iPhone kapotgaat en je hem niet laat repareren, krijg je mogelijk een ‘Error 53’.

Apple kan er niets aan doen

Als je iPhone de Error 53-melding laat zien, ga je natuurlijk allereerst naar de Apple Store. Daar krijg je dan echter te horen dat er niets meer gedaan kan worden. Patiënt dood.

Apple bevestigde Error 53 overigens indirect. Volgens een woordvoerster worden de vingerafdrukgegevens in het ‘Secure element’ van het apparaat opgeslagen. Vervangt een niet-geautoriseerde partij onderdelen van de iPhone, passen Touch ID en iPhone niet meer bij elkaar – en Error 53 treedt op.

Groot probleem

Kyle Wiener, oprichter van iFixit, vindt Error 53 ‘een groot probleem’. Op de site voor de foutmelding bij iFixit werd al duizenden keer geklikt. Volgens Wiener wil Apple blijkbaar niet dat derden of de klant zelf een iPhone kan repareren. Maar zolang Apple hier geen klachten over binnenkrijgt, zal er ook niets veranderen.

Hoe nu verder?

Ben jij ook getroffen door Error 53? Controleer dan vooral even of je garantie op de reparatie hebt gekregen. Verschijnt de foutmelding op je iPhone, kun je teruggaan en je garantie claimen. Heb je geen garantie, mag je vooral niet updaten naar iOS 9, totdat Apple eventueel met een oplossing komt.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar