Terug naar Energiebespaarmodus iOS 9 verslechtert prestaties iPhone
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Energiebespaarmodus iOS 9 verslechtert prestaties iPhone

Door Jelle Mol26 juni 2015 11:582 min. leestijd0

Batterij van je iPhone bijna leeg? In iOS 9 biedt de energiebespaarmodus dan uitkomst. Wanneer deze functie is ingeschakeld kun je nog zo’n drie uur langer doen met je batterij. Daar staat uiteraard wel wat tegenover: je e-mail wordt niet meer automatisch opgehaald, apps worden niet op de achtergrond ververst en visuele effecten worden beperkt of uitgeschakeld. Maar ook de prestaties van je iPhone gaan erop achteruit, blijkt uit een benchmark.

iPhone batterij opladen

Prestaties tijdens energiebespaarmodus

Met behulp van GeekBench 3 testte MacRumors een iPhone 6 Plus met en zonder de energiebespaarmodus. Wanneer de energiebesparing werd ingeschakeld, presteerde de processor zo’n 40% slechter. Vergelijkbare resultaten kwamen uit een test met een iPhone 5s. Hoeveel je hiervan merkt tijdens dagelijks gebruik is lastig te zeggen. Je iPhone zal over het algemeen iets trager aanvoelen, maar het zullen vooral processorintensieve taken zijn die lijden onder de energiebespaarmodus. Die kun je dus beter bewaren voor wanneer de energiebesparing niet is ingeschakeld of waneer je iPhone aan de lader ligt.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Batterij iOS 9

De suggestie voor energiebespaarmodus wordt in iOS 9 automatisch gedaan wanneer de melding van ‘20% / 10% batterij resterend’ in beeld verschijnt. Daarmee wordt volgens Apple de batterijduur met drie uur verlengd. Ook zonder deze modus gaat de batterij in iOS 9 erop vooruit met gemiddeld een uur doordat processen zijn geoptimaliseerd. Bovendien maakt een iPhone intelligent gebruik van de omgevingssensor. Ligt de telefoon bijvoorbeeld op tafel met het scherm naar beneden, dan zal het scherm niet oplichten bij notificaties om batterij te besparen.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Jelle Mol

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar