Terug naar Einde van de AirPort? Apple sluit zijn router-afdeling
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Einde van de AirPort? Apple sluit zijn router-afdeling

Door Sven Lamers21 november 2016 16:012 min. leestijd0

Volgens een artikel van het doorgaans goed geïnformeerde Bloomberg hebben de wifi-routers van Apple geen toekomst meer. De afdeling die zich met de AirPort Extreme, AirPort Express en Time Capsule bezighoudt, bestaat namelijk niet meer; de medewerkers werken nu aan andere producten. De routers werden voor het laatst in 2013 bijgewerkt, maar tenminste de AirPort Extreme en Time Capsule kunnen nog steeds met de nieuwste wifi-standaard overweg.

AirPort Express

Apple’s hobby’s

Apple heeft een aantal hobby’s die niet tot zijn ‘core business’ horen. Lange tijd was de Apple TV zo’n hobby, maar sinds de vierde generatie heeft die een hogere prioriteit gekregen. Nu lijkt het erop alsof de AirPort-routers gedegradeerd zijn tot hobby. En nu de hele afdeling niet meer bestaat, is de kans erg klein dat we ooit nog nieuwe AirPorts te zien krijgen.

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Van AirPort naar Apple TV

Bloomberg heeft het over bronnen binnen Apple die zeggen dat de hele afdeling niet meer bestaat. De medewerkers die aan de AirPort-producten hebben gewerkt, zitten nu in andere teams – waaronder de afdeling van de Apple TV.

Uit de buitengewoon lange productcycli en het artikel van Bloomberg kun je opmaken dat Apple op het moment geen plannen heeft om een opvolger van de huidige routers uit te brengen. De AirPort Extreme en Time Capsule dateren uit 2013. De AirPort Express is nog ouder en ondersteunt niet eens de wifi-standaard 802.11ac.

Geschiedenis

Apple heeft de wifi-routers voor het eerst in 1999 op de markt gebracht. Toen was de iBook de eerste laptop dat draadloos verbinding kon maken met netwerken. Steve Jobs danste toen met een hoepel om te laten zien dat er geen kabels waren. De Time Capsule is het jongste lid van de AirPort-familie en kwam in 2008 op de markt. De Time Capsule is in principe een AirPort Extreme met harde schijf. Deze is eigenlijk voor back-ups bedoeld, maar kan ook als NAS gebruikt worden.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
AirPort
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar