Terug naar Eigen simkaart van Apple: zo werkt het
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Eigen simkaart van Apple: zo werkt het

Door Jelle Mol27 oktober 2014 13:242 min. leestijd0

Dunner, lichter en sneller. We kunnen bijna op commando opdreunen wat er precies nieuw is aan de iPad Air 2. Desondanks ging Apple tijdens de presentatie volledig voorbij aan een nieuwigheid die eigenlijk nog veel belangrijker is. We hebben het over de eigen simkaart van Apple die bij de 3G- en 4G-modellen van de nieuwe iPads geleverd wordt.

Apple SIM

Onder de noemer Apple SIM levert Apple nu in de VS en Engeland een eigen simkaart bij de iPad Air 2 en mini 3. Nee, Apple wordt geen mobiele provider, maar biedt met een ‘lege’ simkaart klanten volledige keuzevrijheid in netwerken en providers. Apple mikt daarmee op kortlopende contracten en bijvoorbeeld tijdelijke abonnementen voor op reis. Vind je elders een beter aanbod dan bij je huidige provider? Dan wissel je van abonnement en schakelt je Apple SIM gewoon over op een andere provider.

Dat is de bedoeling althans, want hoe veelbelovend Apple SIM ook klinkt, Apple is wel afhankelijk van de medewerking van providers. Daarom zijn in de VS contracten gesloten met AT&T, T-Mobile en Sprint. Helaas blijkt AT&T nu al roet in het eten te gooien. De provider blokkeert de simkaart na AT&T-activering met als gevolg dat overstappen naar een andere provider niet meer mogelijk is. Oftewel: precies wat Apple SIM zou moeten voorkomen, vindt ook T-Mobile CEO John Legere:

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen


Omzeilen van telecomproviders

Het concept van een lege simkaart staat uiteraard nog in de kinderschoenen en op korte termijn zullen meer providers met Apple SIM gaan werken. Dat is echter niet omdat ze dat graag willen, want het idee druist volledig in tegen de sterke positie van telecomproviders als distributeur van mobiele apparaten. Met Apple SIM worden providers in feite buitenspel gezet, maar gezien het verkoopsucces van iPhones en iPads moeten ze wel: het levert gewoonweg heel veel klanten op. Zodoende is het dan Apple die bepaalt hoe en wanneer deze apparaten worden verkocht; winkels en providers kunnen niet anders dan hieraan meewerken.

Over plannen voor Apple SIM in Nederland is nog niets bekend.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Jelle Mol

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar