Terug naar Eerste reacties op de Apple Watch
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Eerste reacties op de Apple Watch

Door Jelle Mol10 september 2014 10:363 min. leestijd0

Apple Watch

De eerste Apple Watch is een feit. Na de presentatie gisteravond was er voor journalisten en gasten de mogelijkheid om Apple’s eerste smartwatch uit te proberen. Het ging weliswaar om een demovariant zonder werkende functies, maar de reacties zijn een welkome afwisseling op datgene wat we in de presentatie hebben gezien.

Design

Het ontwerp van een horloge is voor de meeste mensen doorslaggevend. Het is tenslotte toch een sierraad, al is een smartwatch natuurlijk wat meer dan dat. Wat betreft het design van de Apple Watch lopen de meningen nogal uiteen. Het horloge wordt ‘groot en lomp’ genoemd, en ook worden vraagtekens geplaatst bij de keuze voor een vierkant ontwerp. Het blijft natuurlijk een kwestie van smaak, maar ronde smartwatches zoals de Motorola Moto 360 en LG G Watch R blijken nu al populair.

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

Apple Watch varianten

Ook al heeft de Apple Watch volgens velen meer weg van een nerdgadget dan een modieus horloge, zijn de meeste journalisten erg positief over de vele verschillende varianten en soorten waar je uit kunt kiezen. The Verge: ‘Apple heeft veel aandacht besteed aan de veelzijdigheid van de Watch, zodat er voor iedereen een geschikt model is.’  ‘Dit is iets waarmee Apple zich kan onderscheiden van concurrenten,’ meldt SlashGear.

Bouwkwaliteit en draagcomfort

Engadget noemt de bouwkwaliteit ‘onberispelijk’ en volledig in lijn met wat je zou verwachten van een premium Apple-product. De bedieningsknoppen werken ook erg soepel. Navraag leert overigens dat de Watch niet waterdicht is, maar waterafstotend. Veel journalisten zijn te spreken over de kwaliteit van het scherm en het comfort van het polsbandje. ‘De bandjes voelen stevig en prettig aan’, schrijft Arstechnica. ‘De Sport-variant is precies wat je verwacht van een fitnessgadget – als je gaat zweten wil je niet iets dat fragiel of juist te zwaar aanvoelt.’

Functies

Tijdens de demosessies hadden alleen Apple-medewerkers een (deels) werkende Watch om hun pols. Daarop was echter niet meer te zien dan tijdens de presentatie werd gedemonstreerd (zie onderstaande video). Tim Cook hintte tijdens de presentatie op de Watch die dienst doet als walkie-talkie of afstandsbediening voor de Apple TV, maar daarover zijn verder geen details beschikbaar. Ook tasten we in het duister wat betreft de batterijduur: ‘Normaal gesproken vertelt Apple altijd wel iets over dit soort details, dus het lijkt erop dat er nog veel aan de batterij gedaan moet worden voordat de Watch in de winkels ligt’, aldus Engadget.

http://youtu.be/ktujsc4ZUTo

 

Wij zijn erg benieuwd wat jij van de Apple Watch vindt. Laat je het ons weten in de reacties onder dit bericht?

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar