Terug naar Eerste iPhone X review duikt op: positieve, maar ook negatieve punten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Eerste iPhone X review duikt op: positieve, maar ook negatieve punten

Door Koen van Ekeren31 oktober 2017 10:553 min. leestijd0

Aanstaande vrijdag is hij pas verkrijgbaar in de Apple Store, maar de eerste iPhone X review staat al op internet. Tech-journalist Steven Levy kreeg van Apple de eer om de eerste beoordeling te schrijven. In 2007 was hij één van de eerste journalisten die een review schreef over de originele iPhone.

iPhone X review

Eerste iPhone X review

Levy schreef zijn review voor technologiewebsite Wired en heeft de iPhone X sinds dinsdag in handen. Wanneer mensen aan de journalist vroegen wat er zo gaaf is aan de iPhone X, maakte Levy een opmerkelijke keuze: hij toonde een geanimeerde poep-emoji.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

‘Deze Animoji staat symbool voor de meest technologisch verfijnde vooruitgang van de iPhone X’, schrijft Levy. De Animoji’s maken immers gebruik van gezichtsherkenning, infraroodsensoren en een krachtige A11 Bionic-chip, die de iPhone X ‘uniek’ maken.

Toch was het niet de TrueDepth-camerasysteem, maar iets anders waar Levy het meest van onder de indruk was. ‘De grootste verandering staart je in het gezicht: het scherm’, schrijft hij. Hierbij bedoelt hij niet alleen de kwaliteit van het scherm, maar ook de grootte. De iPhone X heeft met 5,8-inch veel scherm, maar blijft door het ontbreken van de Touch ID compact.

Face ID

In grote lijnen is de journalist overwegend positief over de iPhone X, maar hij plaatst ook een kritische noot. Face ID zou er niet altijd in slagen om zijn gezicht te herkennen, ook wanneer die prominent in beeld was. Apple vertelt desgevraagd dat dit kan komen doordat hij op deze momenten niet naar de iPhone keek. Face ID weet immers waar je je aandacht op richt en ontgrendelt de iPhone X alleen als je er naar kijkt.

Wel noemt hij Face ID ‘betrouwbaar’ en het systeem went snel. Misschien wel iets te snel. ‘Elke keer verwacht ik dat mijn iPad zich ook ontgrendelt als ik naar de camera van de iPad kijk. Ongemakkelijk.’ Ook beschrijft hij dat zijn vinger op de iPad niet meer naar de thuisknop gaat, maar hij – met weinig succes – veeggebaren gebruikt om terug naar het beginscherm te gaan.

Wereldschokkend?

Verandert de iPhone X de wereld? Nog niet, vindt Levy. ‘Maar besef wel: de eerste iPhone veranderde de wereld ook pas toen ontwikkelaars profiteerden van het binnenwerk van de iPhone, zoals de camera, GPS en sensoren. Bij de iPhone X kan iets soortgelijks ontstaan, doelt Levy op de innovatieve augmented reality-hardware.

Het stuk van Levy is de eerste iPhone X review, maar ook verschillende YouTubers hebben het langverwachte toestel in handen gekregen:

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar