Terug naar Eerste indruk: portretmodus iPhone 7 Plus in iOS 10.1
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Eerste indruk: portretmodus iPhone 7 Plus in iOS 10.1

Door Redactie iCreate25 oktober 2016 19:232 min. leestijd0

De eerste grote update van iOS 10 is een feit. iOS 10.1 is vooral voor eigenaren van de iPhone 7 Plus erg goed nieuws. En al helemaal voor de eigenaren van een iPhone 7 Plus die graag mooie foto’s maken met de dubbele camera.

iphone7_2

Portretmodus iOS 10.1

In de nieuwe update is de ‘Portret’-functie meegenomen en hiermee zijn hele mooie dingen te doen, want je kunt nu dankzij de dubbele camera op de iPhone 7 spelen met scherptediepte. Het is nu mogelijk een onderwerp haarscherp te hebben terwijl de achtergrond niet scherp is. Hierdoor kun je spelen met kleuren, het onderwerp van je foto prachtig in het zonnetje zetten en je foto’s een stuk kunstzinniger maken. Het grote voordeel van de dubbele camera op de iPhone 7 Plus begint nu echt gestalte te krijgen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Zo werkt de nieuwe functie

Er gaat wellicht een ambacht verloren maar toch is het wel zo prettig dat echt iedereen hiermee uit de voeten kan. De iPhone geeft namelijk prima coaching tijdens het maken van een foto in de portretmodus. Open de camera-app, en verschuif het wieltje onder de foto naar ‘portret’ en het wijst zichzelf. ‘Ga verder weg’ en ‘Plaats het onderwerp binnen 2,5 meter’ zijn in ieder geval redelijk eenvoudig te volgen opdrachten. Zeker omdat ze op het display staan waar je toch al op keek.

Conclusie: verschilmaker

Het resultaat is behoorlijk verbluffend. Het onderwerp knalt er behoorlijk uit en de achtergrond lijkt helemaal in dienst te staan van het belangrijkste op de foto. Als je flink inzoomt op het onderwerp blijft deze even scherp. En dat is tamelijk opzienbarend. De foto’s hieronder zijn gemaakt door ondergetekende. En ik kan je in alle eerlijkheid vertellen dat het maken van goede foto’s op eerdere iPhones dan wel andere smartphones net zo vaak voorkwam als gewelddadige teksten uit de mond van Gandhi.

Met de nieuwe update en de iPhone 7 Plus ben je vanaf nu verzekerd van écht alleen maar mooie foto’s op je filmrol. Zijn de verschillen met zijn voorgangers niet extreem groot, met de portret-modus heeft de 7 Plus een zeer serieus te nemen verschilmaker in zijn bezit.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar