Terug naar Eerste game voor de Touch Bar is een feit
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Eerste game voor de Touch Bar is een feit

Door Sven Lamers18 november 2016 12:062 min. leestijd0

We weten niet of Apple dit met ‘nieuwe ideeën’ bedoelde in zijn reclame voor de MacBook Pro met Touch Bar, maar de eerste game voor het touchscreen boven het toetsenbord is verschenen. Het spel heet Touch Bar SpaceFighter en laat je op de balk een piepklein ruimteschip besturen dat tegen aliens moet vechten.

touch-bar-spacefighter

Touch Bar-simulator

Om de game te spelen, heb je niet eens zo’n nieuwe MacBook Pro nodig. Een slimme ontwikkelaar heeft namelijk een simulator gebouwd die op elke Mac met macOS 10.2.1 werkt. Deze app heet Touché en op de website vind je een uitleg hoe alles precies werkt. Als je de app uitvoert, wordt het touchscreen in een venster op het scherm weergegeven.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Gamen op de touchscreen

Heb je de simulator geïnstalleerd, hoef je alleen nog het spelletje te downloaden en te starten. Je bestuurt het ruimteschip met de pijltjestoetsen, schieten doe je met de spatiebalk. In een venster krijg je bovendien statistieken te zien om te kijken hoe goed je presteert. Onderstaand filmpje toont hoe de game eruitziet.

Nog meer gekke apps

Deze game is overigens niet de eerste app die de Touch Bar op zo’n frivole manier gebruikt. Zo zijn er al een Nyan Cat-app, een KITT 2000-animatie en een fart-app. Gelukkig zijn er ook apps als 1Password en Pixelmator die de Touch Bar voor nuttige functies gebruiken.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar