Terug naar Eerste fragment ‘Becoming Steve Jobs’ gratis te lezen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Eerste fragment ‘Becoming Steve Jobs’ gratis te lezen

Door Daan Jeuken23 maart 2015 14:502 min. leestijd0

Morgen komt de nieuwe biografie over Steve Jobs, ‘Becoming Steve Jobs’ uit. Dit is niet het zoveelste boek dat alle geruchten en secundaire bronnen op een hoop gooit; het is de officiële biografie volgens Apple. En ter promotie van dit boek kun je nu al een hoofdstuk gratis lezen.

Tegengeluid

De afgelopen jaren werd Walter Isaacsons ‘officiële’ biografie openlijk gehekeld door de hoge heren bij Apple. Het boek doet de oprichter volgens Tim Cook geen recht aan en slaat de behoorlijk plank mis bij het beschrijven van de Apple-CEO. Jobs had weliswaar zelf meegewerkt aan het boek, maar las het nooit. Mede daarom voelde Apple zich genoodzaakt een eigen biografie uit te brengen, waaraan onder andere Tim Cook, Jony Ive en Steve’s vrouw Laurene hun medewerking verleenden.

‘Na een lange reflectieperiode na Steve’s dood, voelden we ons verantwoordelijk om meer te vertellen over de Steve die wij kenden. Brent [Schneider, een van de twee schrijvers] kende Steve al lang, waardoor hij een uniek perspectief op Steve’s leven had. Dit boek beschrijft Steve beter dan alles wat we tot dusver hebben gezien en we zijn blij dat we hebben meegewerkt.’

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Becoming Steve Jobs

Gekleurd?

De nieuwe biografie zal dus ongetwijfeld meer de nadruk leggen op de positieve eigenschappen van Steve Jobs, al is het te hopen dat hij niet als een heilige wordt neergezet. Zo lezen we in de voorvertoning al dat hij niet vaak reisde of naar CEO-bijeenkomsten ging, ‘omdat hij graag thuis was met eten.’ Klinkt wel erg kneuterig als je het ons vraagt, maar hopelijk laat dit boek eindelijk beide kanten van Steve zien.

Het gratis hoofdstuk is vandaag te downloaden uit de iBooks Store. Het fragment beschrijft de dag van zijn beroemde speech op Stanford University, maar ook de hele speech zelf is uitgeschreven. Op zich leuk, maar dan doe ons de video maar.

Vanaf morgen is het (Engelstalige) boek te koop, voor 16 euro.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Daan Jeuken

Voormalig Brand Manager iCreate. Maar kan het toch niet laten om zo nu en dan over Apple te blijven schrijven.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar