Terug naar Eerste ervaringen met CarPlay
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Eerste ervaringen met CarPlay

Door Jelle Mol8 oktober 2014 12:072 min. leestijd0

Nu Pioneer de eerste multimediasystemen met Apple’s CarPlay heeft geïntroduceerd, is CarPlay ook te gebruiken zonder dat je er een Ferrari van € 400.000 voor hoeft te kopen. 9to5Mac heeft het systeem van Pioneer uitgebreid getest en stelt dat CarPlay ‘veelbelovend, maar nog lang niet perfect’ is.

CarPlay op systemen van Pioneer

Met CarPlay kun je een aantal iPhone-functies vanaf het dashboard bedienen. De eigen interface van de (auto)fabrikant blijft bestaan en CarPlay dient als extra functionaliteit. De meeste grote automerken hebben al toegezegd CarPlay te gaan integreren, maar behalve een paar modellen van Ferrari zijn er nog steeds geen auto’s die ermee rondrijden. Pioneer maakt het met een firmware-upgrade nu mogelijk om CarPlay te gebruiken op specifieke multimediasystemen (ook in Nederland).

Bellen, muziek luisteren en navigeren

9to5Mac testte het Pioneer-systeem en schrijft dat CarPlay Telefoon, Muziek, Kaarten, Berichten, Podcasts en een aantal third-party-apps als Spotify ondersteunt. Om je handen vrij te houden kan Siri gebruikt worden, maar zoals bekend werkt dat (nog) niet in het Nederlands. De Telefoon-, Berichten- en Muziek-app zijn versimpeld om de bestuurder niet af te leiden, zonder aan functionaliteit te verliezen. Deze apps blijken erg handig in gebruik.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

CarPlay Pioneer test

Screenshot: 9to5Mac

Over Kaarten is 9to5Mac minder te spreken. Op de iPhone en Mac doet Kaarten in veel opzichten nog onder voor concurrenten als Google Maps, en dat blijkt een groot gemis tijdens het autorijden. Hoe handig het ook is dat Kaarten in CarPlay toegang heeft tot (adres)gegevens op je iPhone en altijd up-to-date is, de navigatie is voor veel automobilisten gewoon nog niet goed genoeg. Het is onwaarschijnlijk dat Apple andere navigatie-apps toestaat voor CarPlay, dus hopelijk steken ze in Cupertino hun energie in verbetering van hun eigen app.

Handig en prijzig

Vanuit CarPlay kan altijd teruggeschakeld worden naar het systeem van de fabrikant, in dit geval Pioneer. Ook is het mogelijk om op de iPhone (andere) apps te gebruiken terwijl deze gekoppeld is aan CarPlay. Tot slot merkt 9to5Mac op dat het systeem nog enkele bugs en onhandigheden bevat en dat de snelheid van het systeem nog te wensen overlaat. 9to5Mac stelt dat CarPlay veelbelovend is en functies als bellen en muziek luisteren erg goed zijn uitgewerkt. Tegelijkertijd is het ook een bijzonder prijzige oplossing voor een product dat in de huidige staat nog verre van perfect is.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Jelle Mol

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar