Terug naar Eerste beelden: dit is de nieuwe MacBook Pro met OLED-balk
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Eerste beelden: dit is de nieuwe MacBook Pro met OLED-balk

Door Sven Lamers26 oktober 2016 09:012 min. leestijd0

Zijn er dan helemaal geen verrassingen meer op een keynote? Eergisteren bracht Apple macOS Sierra 10.12.1 uit, met daarin twee afbeeldingen die Apple Pay op de nieuwe MacBook Pro tonen, zo bleek gisteren. Het is de eerste officiële – als je dat zo mag noemen – bevestiging van Apple dat er een nieuwe MacBook Pro komt, maar daarnaast geven de twee plaatjes ook een indruk van het nieuwe design.

macbook-pro-oled

OLED-balk

Op de gelekte afbeeldingen is heel duidelijk een OLED-balk boven het toetsenbord te zien, daar waar voorheen de functietoetsen zaten. Net als wat alle geruchten al zeiden, wordt deze balk als tweede scherm gebruikt om contextgevoelige info weer te geven. In het voorbeeldplaatje van Apple wordt er een aankoop gedaan via Apple Pay. Daarvoor gebruik je dan uiteraard Touch ID – de vingerafdruksensor zit aan de rechterkant van de OLED-balk.

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

macbook-pro-touch-id

Andere designelementen

Afgezien van de OLED-balk lijkt de MacBook Pro vooral … op een MacBook Pro. Het lijkt erop dat op de afbeeldingen de 13-inch variant te zien is. Deze krijgt nu speakers rechts en links van het toetsenbord. Als je de plaatjes vergelijkt met oudere Apple-afbeeldingen van de MacBook Pro (met een hand als schaal), dan valt op dat dat het nieuwe model iets smaller wordt in de breedte. Ook duidelijk te zien is het nieuwe toetsenbord dat rechtstreeks van de Retina MacBook lijkt te komen. De verwachting is dat de nieuwe MacBook Pro dan ook iets dunner wordt.

Geen verrassingen

Gisteren zeiden we nog op de redactie dat we zo’n Mac-keynote leuker vinden dan een iPhone-keynote omdat Apple ons daarbij meestal nog weet te verrassen. Tja, niet met een OLED-balk op de nieuwe MacBook Pro dus. Gelukkig is er nog steeds niet alles bekend. Voor al het nieuws houd je morgen vanaf 19 uur onze site in de gaten!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar