Terug naar Dit is wat je moet weten over het Apple Event dinsdag
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Dit is wat je moet weten over het Apple Event dinsdag

Door Sven Lamers22 maart 2018 12:223 min. leestijd0

Het weekend was vorige week bijna aangebroken, toen Apple nog snel even een uitnodiging naar de pers stuurde voor een educatief evenement. Het evenement gaat op korte termijn al plaatsvinden, maar er zijn nog veel onduidelijkheden over. Wat weten we eigenlijk al wél over Apple’s voorjaar-event? Dit zijn de belangrijkste vragen beantwoord!

Apple Event maart

Waar en wanneer is het volgende Apple Event?

Al heel snel! Volgende week dinsdag 27 maart is het zover. De locatie is niet Apple zelf, maar een High School. Om precies te zijn: de Lane Tech College Prep High School in Chicago.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Hoe laat is het Apple Event?

Het Apple Event vindt plaats om 10.00 uur ’s ochtends lokale tijd. In Nederland is het dan 17.00 uur. We weten nog niet hoe lang het evenement zal duren. Meestal duren voorjaars-events niet veel langer dan een uur.

Om wat voor soort event gaat het?

Het gaat om een educatief evenement, genaamd Let’s take a field trip. Apple gaat ‘creatieve nieuwe ideeën voor docenten en studenten’ presenteren. Die ideeën kunnen natuurlijk alle kanten op gaan. Twee scenario’s:

Zes jaar geleden gaf Apple ook een educatief evenement. En dat was vrij schraal: het belangrijkste van die presentatie was de introductie van iBooks 2 en iBooks Author, waar tegenwoordig niemand nog echt warm voor loopt. Van nieuwe producten was geen sprake. Misschien houdt Apple het ook dit keer bij educatieve software.

Dit keer zijn er echter voldoende geruchten over nieuwe producten. En allemaal passen ze in het thema onderwijs, omdat het gaat om budgetvriendelijke hardware: perfect dus voor studenten en hun ouders. Een goedkopere MacBook (Air) bijvoorbeeld, en een opvolger van de altijd al vriendelijk geprijsde iPhone SE. Welke producten we nog meer verwachten, lees je in het artikel Apple Event komt eraan: 8x dit kun je verwachten.

Is er een livestream?

Dat is op dit moment nog niet zeker. Bij het vorige educatieve event was er geen livestream, maar dat was dus ook weinig spectaculair. Overigens was een registratie van het event achteraf wel te zien via de website van Apple. Als er nu wél van alles en nog wat wordt aangekondigd, dan lijkt een livestream wel van toepassing. Bovendien zijn we nu zes jaar verder en is livestreamen veel meer gemeengoed geworden.

Maar voordat je dinsdag aanstaande klaar gaat zitten: we moeten nog wel een slag om de arm houden. Op de Apple Special Event-pagina ontbreekt tot nu toe ieder spoor van dit event. Tot nu toe zijn hier altijd de aankondigingen van events te vinden en daarbij de mogelijkheid om de datum meteen te blokken in je agenda.

Waar is de livestream te zien?

Als er dus überhaupt een livestream is, dan is deze te volgen via de volgende link in Safari:

Apple event maart 2018 livestream

Een eventuele livestream is ook te volgen op de Apple TV, met uitzondering van de allereerste generatie. Heb je een Apple TV van de vierde generatie of nieuwer? Download dan tijdig de app Apple Special Event. Op een oudere Apple TV verschijnt het kanaal automatisch.

Update: er is géén livestream. De presentatie wordt achteraf online gezet door Apple.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar