Terug naar Eddy Cue: ‘Straks wil de FBI je bespioneren via je iPhone’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Eddy Cue: ‘Straks wil de FBI je bespioneren via je iPhone’

Door Laura Grootaarts10 maart 2016 09:472 min. leestijd0

Apple en de FBI liggen inmiddels al weken in de clinch vanwege een iPhone van een overleden terrorist. FBI wil dat de Apple de telefoon ontgrendelt, Apple meent dat het creëren van zo’n achterdeurtje in de software niet best is voor de privacy van gebruikers. Apple-CEO Tim Cook en softwarebaas Craig Federighi hebben hun zegje over de kwestie al gedaan, nu doet Apple-topman Eddy Cue er in forse bewoordingen nog een schepje bovenop.

Gevaarlijk precedent

Eddy Cue waarschuwt voor de mogelijke gevolgen als de FBI straks toch zijn zin mocht krijgen. Net zoals zo’n beetje iedereen in de tech-wereld beoordeelt hij dit als een gevaarlijk precedent. In een Spaanstalig interview (via Business Insider) zegt hij: ‘Er komt een moment waarop de FBI toegang wil krijgen tot de camera en microfoon van je telefoon. Dat zijn dingen die nu niet kunnen. Maar als ze ons hiertoe dwingen, dan is dat volgens mij een slechte zaak.’ Het is duidelijk wat Cue vindt van de FBI: geef ze één vinger en ze pakken je hele hand.

Cue herhaalde verder nog een metafoor die al eerder is aangehaald. ‘Wat de FBI wil, is dat we ze de sleutel van je achterdeur geven, maar die hebben we niet. En daarom willen ze dat we het slot compleet vervangen.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

 22 maart voor de rechter

Dinsdag 22 maart wordt een belangrijke dag in deze zaak. Dan treffen Apple en de FBI elkaar in de rechtbank, omdat Apple eerder in beroep ging tegen het zoekbevel van de rechter. Het wordt sowieso een bijzondere week voor Apple, want we verwachten rond die tijd ook de keynote waarin de nieuwe producten worden onthuld.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar