Terug naar Dus dát doen mensen met hun Apple Watch!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Dus dát doen mensen met hun Apple Watch!

Door Laura Grootaarts26 november 2015 17:122 min. leestijd4

Mensen die een Apple Watch hebben, kijken maar liefst 30 tot 80 keer per dag op hun horloge. Belangrijkste reden? Even kijken hoe laat het is … Dat blijkt uit twee onderzoeken die zijn gedaan naar het gebruik van de smartwatch.

Hoe laat is het?

Uit onderzoek onder 1.450 proefpersonen bleek dat mensen ongeveer 4 tot 5 keer per uur op een blik werpen op hun horloge. In een ander onderzoek bestudeerden wetenschappers van een Zweedse universiteit een maand lang hoe een kleine groep Apple Watch-gebruikers het horloge gebruikte. Daaruit kwam naar voren dat mensen in de helft van de gevallen alleen maar naar het horloge kijken om de tijd te checken.

Bekijken van notificaties

Andere populaire redenen om op het klokje te kijken? Het bekijken van notificaties (bij elkaar in zo’n 23% van de gevallen). In opgeteld 11 procent van de gevallen ging het om sportgerelateerde activiteiten. In 2% wordt Siri geraadpleegd. Mensen kijken hooguit 46 seconden naar hun scherm: dit was het geval bij Maps. Het controleren van de tijd kost maar 3,8 seconden per keer.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Dit doen mensen juist niet met hun Apple Watch

Maar veel interessanter is het om te kijken naar wat mensen vooral niet deden met hun Apple Watch. In tijd van een maand gebruikten mensen de smartwatch slechts een keer of acht om mee te bellen. Helemaal onderaan het lijstje bungelt het controleren van mailtjes. 1 of 2 mailtjes werden er bekeken per device, niet meer dan dat. En dat is volgens ons niet eens echt een verrassing, want je mail lezen op een Apple Watch is niet echt heel erg praktisch. Je blijft maar scrollen door de tekst en dus grijp je uiteindelijk alsnog naar je iPhone. Dan hebben we het nog niet eens over het beantwoorden van mail. Werk aan de winkel dus, voor Apple.

In het lijstje hieronder zie je precies waarvoor mensen hun Apple Watch gebruiken en vooral: waarvoor niet. Houd het in je achterhoofd als je overweegt om een Apple Watch te kopen.

Gebruik Apple Watch

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

4
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Hugo
Lezer
Hugo

Die gebruikers zouden beter een gewoon uurwerk kopen. Ik gebruik die vooral voor work-outs. Om de verlichting aan en uit te doen. De temperatuur en luchtkwaliteit in huis te meten. Als timer bij het koken. Om mijn hartslag te controleren.Om boodschappen op te nemen. SMS-jes te sturen. Muziek te beluisteren. Mij de weg te wijzen. De beurs te volgen. Buien-radar berichten te ontvangen. Ja, ik heb ook een iPhone6 maar gebruik die om te bellen en veel andere zaken te volgen. Mijn iMac5K dient om foto’s en films te bewerken. Alhoewel de iPadPro daar ook goed mee overweg kan.

Laura Grootaarts
Lezer
Laura Grootaarts

Hoi Hugo,

Klinkt alsof je heel tevreden bent over je Apple Watch en volop gebruikmaakt van alle mogelijkheden. Mooi zo! Wat ik me bij dit soort onderzoeken altijd afvraag, is of de proefpersonen het horloge zélf hebben gekocht, of dat ze het gekregen hebben in het kader van het onderzoek. Als je zelf zoiets koopt, dan ben je waarschijnlijk ook een stuk enthousiaster over alle mogelijkheden.

Groet,

Laura

Diana Berkelouw
Lezer
Diana Berkelouw

Vraagje , bij whats app berichten krijg ik niet de mogelijkheid op mijn iWatch een ( vast) bericht terug te sturen , krijg alleen decimering erbij, sluiten. Hoe moet ik dat anders instellen ?

Diana Berkelouw
Lezer
Diana Berkelouw

Decimering moet zijn de melding