Terug naar Duitse uitgevers vallen over Apple-censuur
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Duitse uitgevers vallen over Apple-censuur

Door Redactie iCreate31 mei 2010 13:251 min. leestijd0

Steve Jobs is maar wat blij met zijn App Store. Dankzij Apple’s toezicht op de stroom nieuwe applicaties blijven iPads en iPhone’s wereldwijd vrij van ‘narigheid’ zoals lasterlijke apps en schaarsgeklede dames.

Uitgevers stemmen niet in met Apple’s censuur en trekken nu aan de bel. Volgens Heise Online eisen Duitse magazine-makers dat Steve Jobs zijn censuurhandhaving voor iPhone- en iPad-apps herziet. De Duitsers willen met Steve discussiëren over Apple’s morele beleid. Dit beleid is namelijk gericht op de Amerikaanse markt en is in andere landen simpelweg ongepast.

Het Verbond van Duitse Tijdschriftenuitgevers schrijft zijn argumenten in een brief aan Steve Jobs. ‘We leven in een multiculturele wereld. Dit betekent dat content in het ene land volledig acceptabel is, maar in een ander land niet door de beugel kan.’ De uitgevers zijn tevens van mening dat ‘uniforme regels voor hele wereld een beperking vormen voor de persvrijheid en de vrije keuze van de lezer.’

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Het is nog niet bekend of Apple daadwerkelijk met de uitgevers rond de tafel gaat. Steve heeft tenslotte nog een vieze Duitse nasmaak, het debacle met de verloren iPhone 4G speelde zich af in café Gourmet Haus Staudt, een café in Duitse sferen.

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar