Terug naar ‘Alle drie de nieuwe iPhones dit jaar krijgen draadloos opladen’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Alle drie de nieuwe iPhones dit jaar krijgen draadloos opladen’

Door Daan Jeuken10 februari 2017 10:242 min. leestijd1

Met al die geruchten wordt het steeds aannemelijker dat we dit jaar drie nieuwe iPhones krijgen. De 7s en 7s Plus worden updates van de huidige 7’s, de iPhone 8 wordt bijzonder. De betrouwbare analist Ming Chi Kuo van KGI weet te melden dat de 7s ook geen lullige update wordt: alle drie de modellen zullen draadloos opladen.

Draadloos opladen?

Hoe draadloos opladen er op de iPhones uit gaat zien, is nog een beetje een mysterie. Samsung heeft al telefoons die draadloos opladen door ze op een inductieplaat te leggen – vergelijkbaar met de Apple Watch. Apple liet zich echter openlijk kritisch uit over dit systeem. Je moet die inductieplaat immers ook met een stekkertje in het stopcontact steken, dus daar schiet je in feite niets mee op.

AirPods

De ultieme oplossing is dat je iPhone via een magnetisch veld wordt opgeladen, terwijl die gewoon in je broekzak zit of op ergens in de kamer rondslingert. Die techniek komt eraan, maar volgens de laatste geruchten is die op zijn vroegst in 2018 klaar. Voor dit jaar zou dus een tussenoplossing mogelijk zijn, bijvoorbeeld een inductieplaat met ingebouwde accu. Dit is vergelijkbaar met de oplaadmethode van de AirPods; het doosje bevat een accu en laadt de dopjes draadloos op.

Nieuwe 3D Touch nodig

Voor het draadloos opladen is wel een nieuwe 3D Touch-module nodig. Dat is niet zo erg, want dat moest toch al voor het OLED-scherm van de iPhone 8. Bij het draadloos opladen komt namelijk meer hitte vrij en bovendien laat de glazen behuizing van de iPhone 8 minder hitte door dan het huidige aluminium. Deze hitte zal de gebruiker niet voelen, maar om de gevoelige 3D Touch-sensor te beschermen, moet er een extra laagje grafiet worden toegevoegd.

Duurder

De nieuwe 3D Touch-module is volgens KGI 30 tot 50 procent duurder om te maken voor Apple. Dit onderschrijft de vermoedens dat de iPhone wederom duurder gaat worden. Volgens de laatste geluiden moet je voor een iPhone 8 in september minstens 1200 euro aftikken. Maar wellicht worden de 7s en 7s Plus dus ook weer duurder. Nóg duurder.

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 8
Bekijk dit dossier

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
HansvanH
Lezer
HansvanH

Draadloos opladen is inefficienter (er komt extra warmte vrij, dus energieverlies) en het is duurder (duurder scherm vanwege warmteontwikkeling). Dat vind ik geen echte vooruitgang.