Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van
nieuws iPhone 2018

'Alle drie de iPhones van 2018 krijgen Face ID'

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
TrueDepth iPhone X 3D-technologie van Apple


Lees verder na de advertentie

Apple gaat dit jaar drie nieuwe iPhones uitbrengen die allemaal beschikken over Face ID. Die geruchten zijn er al langer, maar nu worden ze weer nieuw leven ingeblazen.

Drie iPhones met Face ID

iPhones 2018 Face ID

Apple zou dit jaar drie iPhones uitbrengen. Om te beginnen een 6,5-inch iPhone en een 5,8-inch iPhone, beide met oled-scherm. Daarnaast verschijnt er nog een budget-model: dat wordt een 6,1-inch iPhone met lcd-scherm. Zowel de oled- als de lcd-modellen hebben de looks van de iPhone X en waarschijnlijk dus ook Face ID, de gezichtsherkennings-technologie die nu nog exclusief voor de iPhone X is.

Drie leveranciers voor onderdelen

Om alle drie de nieuwe iPhones uit te kunnen rusten met Face ID, neemt Apple nu al de nodige maatregelen. Het lijkt erop dat Apple op zoek is naar verschillende partijen die belangrijke onderdelen kunnen leveren. Volgens insiders krijgt LG Innotek de rol van hoofdleverancier en neemt Apple dit jaar afscheid van Sharp. Verder zou Apple in zee gaan met twee Chinese bedrijven die nog niet met naam genoemd worden.


kooptip

Risicospreiding, want vorig jaar met de iPhone X ging het allemaal van een leien dakje en lag de telefoon pas veel later dan bedoeld in de winkels. In november pas, terwijl nieuwe iPhones in de regel pal na de keynote in september al verkrijgbaar zijn.

Face ID

De iPhone X heeft Face ID en daarmee kun je je iPhone ontgrendelen door ernaar te kijken. De TrueDepth-camera die Face ID mogelijk maakt, zorgt ook voor extra mooie selfies en Animoji, oftewel bewegende emoji die je gezichtsuitdrukking nabootsen.

Lees ook ons dossier iPhone 2018.