Terug naar Drag and drop voor iPhone verstopt in iOS 11 (video)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Drag and drop voor iPhone verstopt in iOS 11 (video)

Door Laura Grootaarts13 juni 2017 12:342 min. leestijd0

Heb je een iPad, dan is iOS 11 echt iets om naar uit te kijken. Er komen iOS 11-functies die specifiek voor de iPad bedoeld zijn en die ervoor zorgen dat de tablet toegroeit naar de Mac. Een dock, een App Switcher en drag and drop. Dit laatste zou echter ook kunnen gaan werken op de iPhone.

Drag and drop iPhone: zo werkt het

Met drag and drop kun je snippers informatie van de ene naar de andere app verslepen. Sleep bijvoorbeeld een foto naar je mail, of een tekstfragment vanuit Safari naar Berichten. De functie werd door Apple gepresenteerd als iPad-only, maar nu heeft ontwikkelaar Steve Troughton-Smith het ook werkend gekregen op een iPhone. In een filmpje op Twitter laat hij zien wat er allemaal mee mogelijk is:

Dit betekent dat de ‘sleur en pleur’ functie wel degelijk is ingebouwd op de iPhone, maar dat Apple hem daar niet geactiveerd heeft. Als gewone gebruiker kun je geen gebruik maken van deze functie en het is nog maar de vraag of dat in de toekomst wel gaat gebeuren. Troughton-Smith houdt nog een slag om de arm: misschien is de functie straks te activeren met de thuisknop van de iPhone 8, maar houdt Apple dat nog eventjes geheim …

Lees meer over de functies van iOS 11.

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar