Terug naar ‘Adapter draadloos opladen iPhone 8 moet je apart kopen’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Adapter draadloos opladen iPhone 8 moet je apart kopen’

Door Laura Grootaarts4 juli 2017 13:272 min. leestijd0

Apple-analist Ming-Chi Kuo is momenteel flink op stoom met voorspellingen rond om de iPhone 8. Naast de claim dat Touch ID vervalt op de iPhone 8, beweert hij ook dat de iPhone 8 draadloos opladen en snelladen krijgt. Maar … de benodigde accessoires hiervoor moet je apart kopen, zo is te lezen op MacRumors.

iPhone 8 sneller opladen

De nieuwe iPhone 8 kun je op verschillende manieren opladen. De nieuwe iPhone wordt echter geleverd met de gewone 5w-oplader met usb-a-poort, precies dezelfde als die je nu al kent. Dat is handig, want dat betekent dat je je huidige kabeltje kunt hergebruiken (en je kunt nooit kabeltjes genoeg hebben). Sneller opladen behoort straks ook tot de mogelijkheden dankzij een nieuwe technologie die wordt toegepast: Type-C Power Delivery. Daarvoor heb je een speciale usb-c-adapter nodig en die wordt niet meegeleverd met de iPhone 8.

Draadloos opladen

En dan is er ook nog draadloos opladen. Dat wordt een optie op zowel de iPhone 8 als de iPhone 7s (Plus). Het opladen gebeurt waarschijnlijk via inductie, vergelijkbaar met zoals het nu ook al werkt bij de Apple Watch. Je legt je iPhone op een plaatje en via magnetische velden wordt je toestel dan opgeladen. Helemaal draadloos is het nog niet, want het plaatje in kwestie krijgt wel een kabeltje. Maar wil je je toestel draadloos opladen, dan moet je ook daarvoor weer in de buidel tasten.

De iPhone 13 nu tot €393 voordeel!

De iPhone 13 nu tot €393 voordeel!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

iPhone 8 draadloos opladen

Het is een gerucht dat ieder jaar weer terugkeert: de nieuwe iPhone kun je draadloos opladen. Maar met de iPhone 8 moet het er toch echt maar eens van gaan komen. Vorige week merkte gebruikers van de iOS 11 bèta ook al op dat er naast het gewone laadgeluidje een tweede audiobestand is toegevoegd dat waarschijnlijk te horen is als start met het draadloos opladen van je iPhone 8. De beide geluidjes worden in de video hieronder afgespeeld:

 

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone X
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar