Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Dit zijn de 4 grote onthullingen van het Apple Event 2018

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Apple-event onthullingen


Lees verder na de advertentie

Uiteraard vervulden de nieuwe iPhones deze week een hoofdrol in het Steve Jobs Theater, maar er werd ook een ander interessant nieuw product gelanceerd. Dit zijn de vier grote onthullingen van het Apple Event 2018!

1. iPhone Xs: het nieuwe vlaggenschip

iPhone XS Max camera

Tijdens de Apple-keynote presenteerde Apple zijn nieuwe paradepaardje: iPhone Xs. Zoals de naam dat al aangeeft is het geen revolutionair nieuw toestel, maar een s-update. Dit zijn toestellen die erg op de voorgangers lijken, maar onder de motorkop wel aanzienlijk betere specificaties hebben.

Als het om uiterlijk gaat, is de Xs dus nagenoeg onveranderd. Opnieuw bezit het toestel een oled-scherm van 5,8-inch. In de binnenkant zit een verse processor uit de A-serie van Apple: de A12. Die is veel sneller en energiezuiniger dan zijn voorganger. Ook is de iPhone verkrijgbaar met liefst 512 GB opslag (een record).


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Verder is de al geweldige camera van de iPhone X verder verbeterd. Door een nieuwe Neural Engine (die kan tot vijf biljard berekeningen per seconde uitvoeren) kunnen er ingewikkeldere taken worden uitgevoerd. Nieuw is bijvoorbeeld dat je de scherptediepte bij portretbelichting achteraf kunt aanpassen. En de Xs kan in stereo video- en geluidsopnames maken.

Meer over de Xs lees je in het artikel iPhone Xs en iPhone Xs Max: nog beter én nog groter!

2. iPhone Xs Max: de grootste en duurste iPhone ooit

iPhone XS 2018

Apple presenteerde ook een iPhone met het grootste scherm ooit: de iPhone Xs Max. Die bezit een kolossaal scherm van 6,5(!)-inch. En toch is het niet de grootste iPhone ooit. Door zijn randloos ontwerp is het model niet groter dan de iPhone 8 Plus.

Op de grootte na (en de prijs) zijn er weinig verschillen met de iPhone Xs. Door het grotere formaat bezit de iPhone Xs Max wel een grotere batterij. Volgens Apple gaat de batterij liefst 1,5 uur langer mee dan de batterij van de iPhone X.

Naast de grootte breekt de Xs Max nog een ander record: het is de duurste iPhone ooit. De vanafprijs van de iPhone Xs Max ligt op 1259 euro en dan krijg je nog maar de 64 GB-versie. Voor de variant met 512 GB betaal je 1659 euro.

3. iPhone Xr: het populairste model van 2018?

iPhone Xr kleure

Naast twee peperdure oled-modellen kondigde Apple ook een budget-versie aan: de iPhone Xr. Hij lijkt sprekend op de iPhone Xs, maar er is één gigantisch verschil: de prijs. De startprijs ligt op 859 euro en dat is driehonderd (!) euro minder dan de startprijs van de iPhone Xs, die 1159 euro kost.

Dat hij zoveel goedkoper is, komt doordat hij van goedkopere onderdelen gemaakt is. Het scherm is bijvoorbeeld van led, in plaats van oled. Ook heeft hij geen Touch ID en is er op de achterkant geen dubbele camera aanwezig. Verder is het frame van de Xr (die verkrijgbaar is in allerlei vrolijke kleurtjes) van aluminium. Met een scherm van 6,1-inch is hij overigens groter dan de iPhone Xs (5,8-inch).

Meer over de iPhone Xr lees je in het artikel iPhone Xr: wordt dit de populairste nieuwe iPhone?

4. Apple Watch Series 4: groter en beter

Apple onthulde ook een nieuwe Apple Watch, die voor het eerst een nieuw uiterlijk heeft gekregen. De Series 4 is ietsjes groter van formaat en de randen van het scherm zijn kleiner, waardoor het scherm 30 procent groter is dan dat van zijn voorganger.

Ook is de kroon verbeterd; daar zit nu haptische feedback onder. Verder is de speaker 50 procent luider en bezit de Watch een nieuwe 64-bit processor. Die is twee keer sneller dan de S3 van de vorige Watch. Verder is de hartslagsensor aanzienlijk verbeterd; hij kan bijvoorbeeld een elektrocardiogram (ook wel ECG) maken.

In het artikel Apple Watch Series 4: voor het eerst nieuw uiterlijk met groter scherm lees je alles over deze Watch.