Terug naar Dit weten we nog (steeds) niet over de Apple Watch
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Dit weten we nog (steeds) niet over de Apple Watch

Door Jelle Mol10 maart 2015 14:144 min. leestijd0

Apple’s keynote stond voor een groot deel in het teken van de Apple Watch, maar er kwam eigenlijk weinig nieuws aan bod. De meeste informatie was al bekend van de vorige presentatie in september, of in de tussentijd op de Watch-website te lezen. De belangrijkste aankondiging zijn natuurlijk de prijzen en beschikbaarheid, maar ook dan zijn er nog steeds een aantal dingen waar we niets van weten. Wij zetten ze op een rij.

Beschikbaarheid in Nederland

Op 24 april gaat de Apple Watch in de verkoop in de VS, Canada, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Australië, Hong Kong, Japan en China. Dat is ongeveer de groep landen waar Apple normaal gesproken ook nieuwe iPhones en iPads als eerste lanceert, dus in dat opzicht is het niet gek dat Nederland en België daar niet bij zitten. Maar … over de beschikbaarheid in andere landen liet Tim Cook niets los. In ieder geval in 2015, maar dat zou zomaar nog wel even kunnen gaan duren. Op de eerste iPad moesten we in Nederland 3,5 maand wachten, dus wie weet zien we deze zomer het horloge in de Nederlandse winkels liggen. Kun je echt niet wachten, dan kun je eind april natuurlijk terecht in Duitsland.

Winkels

In de Apple Stores zullen diverse varianten van de Apple Watch te bezichtigen zijn op een speciale tafel. Ook kun je hier de diverse bandjes uitproberen. Dat is al mogelijk vanaf 10 april in bovengenoemde landen. Behalve dat zijn we eigenlijk niet veel wijzer geworden over de verkoop van het horloge. Apple heeft niets bekendgemaakt over de verkoop via andere kanalen, noch online verkoop of de mogelijke winkelkramen in onder andere Parijs. Mogelijk is de verkoop dit jaar exclusief voorbehouden aan Apple Stores en worden er pas later ook andere winkels toegevoegd.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Update: de Watch zal vanaf 10 april ook te zien zijn in speciale winkels in Parijs, Londen en Tokio.

Apple Watch tafel

De Edition-variant is overigens niet in alle winkels te koop: Tim Cook sprak over ‘geselecteerde Apple Stores’. Welke dat precies zijn, moet in april blijken.

Opslagcapaciteit

Waar Apple’s ons volledig in het ongewisse laat, is de exacte hardware. Op de website vind je weliswaar enkele productspecificaties, maar hoe zit het bijvoorbeeld met de opslagcapaciteit? Eerder werd bekend dat je muziek kunt opslaan op het horloge, en de prototypes waar ontwikkelaars op werken, beschikken over 8 GB aan interne opslag. Of dat ook voor versie geldt die in april in de verkoop gaat, is echter onduidelijk. Het lijkt er in ieder geval op dat alle horloges dezelfde opslag krijgen, omdat Apple niets heeft gezegd over verschillende prijzen.

Update: Apple heeft bevestigd dat de Watch over 8 GB aan interne opslag beschikt. Hieraan zijn wel beperkingen gesteld. Zo kan slechts 2 GB gebruikt worden voor muziek en 75 MB aan foto’s (via de Favorieten-functie in iCloud-fotobibliotheek). De resterende 6 GB wordt besteed aan het besturingssysteem, apps, de cache en andere data.

Apple Watch hardware

Accessoires

Wat ook op den duur moet blijken, is of het mogelijk is om accessoires van andere fabrikanten te gebruiken. Gebruikers zullen in het bijzonder geïnteresseerd zijn in bandjes, die waarschijnlijk een stuk goedkoper kunnen zijn dan de 500 euro die Apple voor sommige exemplaren vraagt. Ook een mooie oplossing is de Click-adapter, waarmee je alle bestaande bandjes kunt gebruiken. Verschillende fabrikanten zijn hier dus al mee bezig, het is alleen de vraag wat Apple hiervan vindt. Naar verluidt was het namelijk Apple die ingreep bij een Kickstarter-campagne voor een vergelijkbare oplossing als Click. De tijd zal het leren.

Bandjes Apple Watch

AppleCare

Tot slot: de garantie. Ja, AppleCare komt ook voor de Watch, in een vergelijkbare vorm als voor de iPhone. Dat betekent dat ook tot op bepaalde hoogte schade gedekt is. Prijzen zijn echter nog niet bekend en zullen afhankelijk zijn van de variant die je kiest. Het meest hilarische is echter dat AppleCare ook bestaat voor de Apple Watch Edition. Je leest het goed: je koopt een horloge voor 18.000 euro, maar hebt AppleCare nodig om na drie jaar aanspraak te maken op garantie. Wij hopen toch echt dat áls een dergelijk horloge al stukgaat, Apple ook na jaren niet moeilijk doet over een kosteloze reparatie.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Jelle Mol

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar