Terug naar Dit moet je weten van de iPhone 5se
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Dit moet je weten van de iPhone 5se

Door Laura Grootaarts8 februari 2016 16:023 min. leestijd1

Volgende maand, op 15 maart om precies te zijn, verwachten we een keynote van de Apple. Een van de hoofdrolspelers van deze avond wordt waarschijnlijk de iPhone 5se. Deze iPhone is bescheiden qua formaat en prijs maar – als we de geruchten mogen geloven – niet qua prestaties. Dit is wat er tot nu toe bekend is over de nieuwe iPhone.

4-inch scherm

Geloof het of niet, maar niet iedereen is even gelukkig met het grote scherm van de iPhone 6 (Plus) of nieuwer. Veel mensen hebben nog altijd een voorkeur voor een 4-inch scherm, zoals dat van de iPhone 5. Maar liefst een op de drie iPhones heeft een scherm van 4 inch. Maar ja, niet één van de kleinere iPhones heeft de fijne nieuwe functies van de iPhone 6 of nieuwer. De iPhone 5se moet het beste uit twee werelden verenigen: (bijna) al het goede van de nieuwere iPhones, maar dan in een compacter toestel dat gewoon in je broekzak past.

Design iPhone 5se

iPhone 5se

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Een paar weken terug zijn er foto’s opgedoken van de iPhone 5se. Op die foto’s zien we een iPhone die qua formaat gelijk is aan de iPhone 5, maar die voor de rest nog het meest lijkt op een miniatuur versie van de iPhone 6. Let maar eens op de positie van de camera aan de voorkant en op de aan-/uit-knop die aan de zijkant van het toestel zit.

Kleur van de iPhone 5se

De iPhone 5se is waarschijnlijk verkrijgbaar is zilver, spacegrijs en roze. Over dat roze valt overigens nog te discussiëren. Aanvankelijk werd gedacht aan het subtiele roségoud van de iPhone 6s (Plus), dit weekend werd er gesproken over een barbieroze toestel. Net zulk roze als we al kennen van bijvoorbeeld de iPod touch. Inmiddels gaan er toch weer meer stemmen op voor een roségouden versie. Het lijkt er in ieder geval niet op dat de iPhone 5se net zo bont en kleurrijk gaat worden als de iPhone 5c.

Nieuwe functies

De iPhone 5se neemt enkele functies van de nieuwere iPhones over. Zo kun je Live Photos maken: een foto met daaromheen een korte video, zodat je achteraf weer precies de sfeer van het moment dat je afdrukte opnieuw kunt ervaren. Je kunt bovendien betere panorama-foto’s maken. De iPhone 5se wordt ook uitgerust met een betere camera, vergelijkbaar met die van de iPhone 6.

A9

Het lijkt er sterk op dat de iPhone 5se een goede processor krijgt: de A9-processor die ook de iPhone 6s ongelofelijk snel maakt en die apps en games een geweldige boost geeft. Ook nieuw: de snelle variant van de Touch ID button, een meter die hoogteverschillen bijhoudt (voor de app Gezondheid) en een NFC-chip voor Apple Pay

Geen drukgevoelig scherm

Er is eigenlijk maar één opvallende functie die ontbreekt op de iPhone 5se. De nieuwe iPhone krijgt geen drukgevoelig scherm, en dus is een functie als 3D Touch onmogelijk. Blijkbaar wil Apple deze functionaliteit exclusief houden voor hun paradepaardjes, de iPhone 6s en de iPhone 6s Plus.

De prijs van de iPhone 5se

De prijs van de iPhone 5se wordt in Amerika om en nabij $ 500. In Nederland kun je het dollarteken gerust vervangen door een euroteken. Ter vergelijking: de iPhone 6s kost € 749.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
W8post
Lezer
W8post

Je kunt geen 5SE vergelijken $€£ met een 6S (met of zonder +) als er geen GB’s bijstaan…