Terug naar Dit is nieuw in tvOS
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Dit is nieuw in tvOS

Door Sven Lamers13 juni 2016 19:502 min. leestijd0

Apple heeft tijdens de keynote laten zien wat er allemaal mogelijk is in de nieuwe versie van tvOS. Wat is er allemaal nieuw in het besturingssysteem voor de nieuwste generatie van de Apple TV?

Nieuwe Apple TV met afstandsbediening

Siri Remote-app voor iPhone

Een onderdeel van de nieuwe tvOS is de Siri Remote-app voor de iPhone. Deze biedt dezelfde mogelijkheden als de standaard Siri remote. Dat betekent: je kunt vegen om items te selecteren, Siri besturen met spraak en games besturen door met je telefoon te zwaaien. Ook kun je tekst direct typen met een toetsenbord.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Je zult de afstandsbediening trouwens minder vaak nodig hebben dan voorheen, want een Nederlandstalige Siri heeft inmiddels zijn weg gevonden naar de Apple TV. Dat betekent dat je bijvoorbeeld naar films kunt zoeken door er letterlijk naar te vragen.

Donkere modus in tvOS

Siri heeft daarnaast meer mogelijkheden gekregen. Dankzij Single Sign On hoef je – de naam zegt het al – nog maar een keer in te loggen bij verschillende diensten (bijvoorbeeld je tv-aanbieder), wat voor een hoop Apple TV-gebruikers een hoop frustratie scheelt.

Wat ook vereenvoudigd is, is het installeren van apps, wat voortaan ook mogelijk is vanaf je iPhone. Er komen een hoop nieuwe apps voor de Apple TV, maar die zijn lang niet allemaal relevant voor de Nederlandse en Vlaamse markt. Interessanter voor ons is de toevoeging van een donkere modus, wat een stuk prettiger voor de ogen is.

 

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
Apple TV
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar