Terug naar Dit is het bewijs: iPhone 8 heeft virtuele thuisknop
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Dit is het bewijs: iPhone 8 heeft virtuele thuisknop

Door Sven Lamers22 juni 2017 16:143 min. leestijd0

We hebben al tientallen berichten over de iPhone 8 geschreven. Volgens de laatste geruchten wordt die helemaal anders zijn voorgangers, met een chip voor kunstmatige intelligentie en een True Tone-scherm. Zelfs een screen-protector is al uitgelekt. Nog z’n hardnekkig gerucht is dat de iPhone 8 zijn kenmerkende thuisknop verliest. Deze wordt, inclusief Touch ID, geïntegreerd in het scherm. Wij denken nu de bevestiging voor dit gerucht gevonden te hebben. En het is niet eens goed verstopt – het bewijs zit namelijk in de bèta van iOS 11.

Bewijs zit in iOS 11

Wanneer gebruik je de thuisknop op de iPhone? Juist, om terug te gaan naar het beginscherm, om Siri op te roepen, om de app-switcher te openen … én om aankopen te doen via Touch ID. Het ‘bewijs’ zit hem in de laatste functie. Ga je naar de App Store en probeer je daar een app te kopen, dan verschijnt in iOS 10 in het midden van het scherm de vraag om via Touch ID de aankoop te bevestigen. In iOS 11 is dat niet meer het geval. Dat venster is verhuisd naar de onderkant van het scherm. En laat dat juist de meest logische plek zijn waar een knop in het scherm geïntegreerd kan worden. Kijk zelf eens naar de screenshots: dit zou toch net zo goed een knop op het scherm kunnen zijn?

iPhone 8 thuisknop

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Meer bewijzen voor virtuele thuisknop iPhone 8

Nog meer bewijzen (ook al zijn ze wat minder duidelijk): op het Siri-scherm is het microfoontje aan de onderkant veranderd in een rond Siri-icoontje. Lijkt qua vorm wel op een thuisknop, vind je niet? En zo zijn er nog meer aanwijzingen te vinden. Nu is het aangepast, maar in de eerste bèta van iOS 11 zat nog een ietwat vreemde bug. Had je maar twee icoontjes in het dock, dan bleef er in het midden gek veel ruimte over. Genoeg om er standaard een extra knop weer te geven. Deze meneer op Twitter heeft er gauw de AssistiveTouch-homeknop neergezet.

Eerder ook al gebeurd

Het is overigens niet de eerste keer dat een bèta van iOS nieuwe functies van de toekomstige iPhone (gedeeltelijk) verklappen. Toen iOS 9 uitkwam, vonden wij bijvoorbeeld de nieuwe app-switcher raar waarbij links alle recent geopende apps tevoorschijn kwamen. Totdat de iPhone 6s (Plus) het mogelijk maakte om met 3D Touch op de linker rand van het scherm de app-switcher tevoorschijn te halen.

Dus, als er in september de iPhone 8 gepresenteerd wordt en de thuisknop inderdaad in het scherm geïntegreerd is, dan weet je nu al waarom sommige elementen van de interface er in iOS 11 anders uitzien.

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar