Terug naar Display iPad 2 meer pixels dan iMac?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Display iPad 2 meer pixels dan iMac?

Door Redactie iCreate17 januari 2011 14:332 min. leestijd2

De volgende iPad krijgt een display met een schandalig hoge resolutie van 2048 bij 1536 pixels, aldus MacRumors. Dit betekent dat het 10-inch scherm is opgebouwd uit ruim driemiljoen beeldpuntjes. Ter vergelijking: een 21-inch iMac heeft ‘maar’ tweemiljoen pixels.

Verdubbelen
Zo’n hoge resolutie lijkt ietwat overdreven, maar het is wel een logisch scenario. Kijk maar wat Apple met het display van de iPhone 4 deed: de resolutie werd op beide assen verdubbeld, van 480×320 naar 960×640 pixels. Er zijn aanwijzingen dat Apple hetzelfde doet met de iPad 2. Afbeeldingen in de iBooks-app gelabeld ‘iPadx2’ blijken een twee keer zo hoge resolutie te hebben. Dus grote kans dat Apple de resolutie van de iPad (1024×768) simpelweg verdubbelt.

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

Valsspelen
De iPad 2 krijgt dus – net als de iPhone 4 – een Retina-display? Niet helemaal. Het display van de iPhone 4 heeft 326 pixels per inch, terwijl de iPad 2 – ondanks de hoge resolutie – blijft steken op 260 pixels. Maar de iPad 2 óógt wel net zo scherp, omdat je het apparaat – in de regel – verder van je af houdt dan een iPhone. Daarom ga ik ervanuit dat Apple het scherm van de iPad 2 toch zal verkopen als Retina-display.

Teleurstellen
Toch heb ik ook mijn bedenkingen, de resolutie is namelijk wel heel erg hoog. De iPad 2 wordt sneller dan zijn voorganger, maar dan nog is hij niet in staat om 3D-games af te spelen op een resolutie van 2048 bij 1536. Dat trekt de hardware simpelweg niet.

Ik zie het wel gebeuren dat de iPad-fans moord en brand schreeuwen wanneer bij de introductie blijkt dat het apparaat een schappelijke resolutie heeft, maar niet voldoet aan de 2048 bij 1536-verwachting.

Wat denk jij, krijgt de iPad 2 een resolutie van 2048 bij 1536 pixels?

[poll id=”4″]

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Suarez
Lezer
Suarez

Nooit dat een draagbare iDevice een hogere resolutie krijgt als een iMac, ik denk dat het 1080×547 ofzo whatever

Jeanie Kirkland
Lezer
Jeanie Kirkland

75 Het beeldscherm van de iPhone heeft nog steeds hetzelfde beeldformaat 3.5 maar een resolutie van 960 x 640 pixels. Ook zou deze technologie minder van de batterij vergen.Volgens Steve Jobs zijn er op dit moment geen OLED-beeldschermen in omloop die zo n goede resolutie en beeldkwaliteit als de iPhone 4 hebben. Ook zorgt iOS4 ervoor dat apps automatisch worden omgezet naar deze hoge resolutie.