Terug naar Disney komt met eigen streamingdienst en stopt samenwerking met Netflix
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Disney komt met eigen streamingdienst en stopt samenwerking met Netflix

Door Sven Lamers9 augustus 2017 10:282 min. leestijd0

Tijdens de presentatie van zijn kwartaalcijfers heeft Disney bekendgemaakt dat het van plan is om in 2019 een eigen streamingdienst op te richten. Vanaf dat moment zullen alle nieuwe Disney-, Marvel-, Lucasfilm- en Pixar-films niet meer op Netflix verschijnen. Films en series die er nu al op staan, zijn echter onderdeel van gesloten contracten tussen Disney en Netflix en blijven daarom ook na 2018 beschikbaar.

Disney

Slechte ontwikkeling

Het is een ontwikkeling die we al langer zien. Eerst sluiten de grote mediabedrijven een contract met een streamingdienst. Vervolgens zien ze dat het businessmodel werkt en besluiten om een eigen dienst op te richten. Een van de grootste voordelen van streamingdiensten verdwijnt hierdoor. Waar je vroeger met een abonnement op één dienst naar (bijna) alles kon kijken, versnippert het aanbod steeds meer. Disney-producties kijk je alleen bij Disney, Game of Thrones alleen bij HBO en de Netflix Originals uiteraard alleen bij Netflix.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Apple herkent de trend

Apple speelt met de ontwikkeling van de TV-app op de Apple TV al in op deze trend. De app verzamelt alle streamingdiensten waarop je geabonneerd bent en laat je het hele aanbod doorzoeken. Hierdoor hoef je dus niet al je streaming-apps af te struinen om een specifieke film te vinden. De TV-app werkt nu nog alleen in de VS, maar het is aannemelijk dat Apple hem ook hier gaat uitbrengen als de overvloed aan streamingdiensten uit de VS ook naar Europa komt.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar