Terug naar Deze 6 iPhone 8-details verklapt de HomePod-software
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Deze 6 iPhone 8-details verklapt de HomePod-software

Door Laura Grootaarts1 augustus 2017 11:453 min. leestijd0

Apple heeft de software voor de HomePod uitgebracht en dat levert een schat aan informatie op over de iPhone 8 – dat komt omdat HomePod een toekomstige versie van iOS 11 draait. Ontwikkelaars spitten de code door en vinden allerlei details die nog helemaal niet naar buiten hadden mogen komen. Dit is wat we dankzij HomePod nu al weten over de iPhone 8.

1. Het design van de iPhone 8

iPhone 8 design homepod

In de firmware van de HomePod is een schematische tekening gevonden van de iPhone 8. Hieruit valt af te leiden dat de nieuwe iPhone een groot en vrijwel randloos scherm heeft zonder reguliere thuisknop. Aan de bovenkant zit een inkeping die ruimte biedt aan onder meer de selfie-camera.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

2. Het schermformaat

De iPhone 8 heeft een schermdiagonaal van 5,15 inch – een stukje kleiner dus dan de 5,5-inch iPhone 7 Plus. De resolutie bedraagt 2436 x 1125. Dat zijn dus heel wat meer pixels dan bijvoorbeeld bij de iPhone 7 Plus, die een resolutie van 1920 x 1080 heeft. Het zou nog altijd kunnen dat de iPhone 8 tóch zoals eerder werd beweerd een 5,8-inch scherm heeft. Bijvoorbeeld omdat er onder het 5,15-inch scherm nog een functiepaneel wordt geplaatst, met daarop allerlei snelle functies voor je telefoon.

Concept iPhone 8 functiepaneel

3. Een inkeping bovenaan

Uit de schematische weergave die we net al noemden, blijkt dat de iPhone 8 een inkeping bovenaan in het scherm heeft. Maar er is meer. Volgens een ontwikkelaar impliceert de code een interactieve statusbalk die veel complexer en krachtiger is vanwege die inkeping: hij moet links en rechts natuurlijk om de uitsnede heen lopen. Op die plekken vind je dan informatie over bijvoorbeeld signaalsterkte, batterij en bluetooth.

iPhone 8 concept statusbalk

4. Gezichtsherkenning

De firmware bevat duidelijke aanwijzingen voor gezichtsherkenning. Heel concreet: in de code staan bijvoorbeeld foutmeldingen die verschijnen als er iets mis gaat met het ontgrendelen van je iPhone via gezichtsherkenning. Bijvoorbeeld als je gezicht niet goed in beeld is of als de sensor meerdere gezichten bespeurt. Er wordt gebruikgemaakt van een infrarood-sensor.

5. Geen Touch ID in het scherm

Stappen we in één keer over naar gezichtsherkenning en nemen we acuut afscheid van de vingerafdrukscanner? Als Touch ID behouden blijft, dan wordt-ie waarschijnlijk niet in het scherm verwerkt – ontwikkelaars geven in ieder geval niets gevonden te hebben dat daarop wijst.

5. Virtuele thuisknop

De gewone thuisknop komt te vervallen en in plaats daarvan komt er een virtuele thuisknop zónder Touch ID in het scherm. De knop zou voortaan ‘Home Indicator’ heten, en alleen maar zichtbaar zijn onder bepaalde omstandigheden.

6. Tap to wake

Als alternatief voor de thuisknop, zou de nieuwe iPhone een ‘tap to wake’-functie hebben. Je activeert je iPhone hiermee door twee keer op het scherm te tikken.

Aanvulling: verbeterde camera’s

Update: ook na het schrijven van dit artikel bleef er nieuw informatie voortkomen uit het HomePod-lek. Zo weten we inmiddels meer over de camera. Zowel de gewone als de frontcamera filmen straks in 4K met 60 bps – vooral voor de frontcamera is dat een enorme vooruitgang.. Daarnaast ontdekten ontwikkelaars een SmartCam-functie waarmee de camera een situatie analyseert en de instellingen daarop automatisch optimaal aanpast.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar