Terug naar Derde ontwikkelaarsbèta iOS 11, macOS High Sierra en tvOS 11 verschenen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Derde ontwikkelaarsbèta iOS 11, macOS High Sierra en tvOS 11 verschenen

Door Laura Grootaarts11 juli 2017 11:052 min. leestijd0

Apple heeft de derde bèta voor iOS 11, macOS 10.13 en tvOS 11 uitgebracht. Het gaat om een ontwikkelaarsbèta: deze is beschikbaar voor mensen die bij Apple geregistreerd zijn als ontwikkelaar. De derde ontwikkelaarsbèta voor watchOS 4 laat nog even op zich wachten.

macOS High Sierra, tvOS en iOS 11

Nieuw in de bèta’s

De nieuwe bèta’s zijn niet opzienbarend anders dan de eerdere versies. Een paar van de vernieuwingen? Op de iPad kun je apps in de App Switcher weer gewoon sluiten door ze naar boven te vegen. De iOS-app Bestanden is wat verder uitgewerkt en ondersteunt nu ook Dropbox. In het notificatiescherm hoef je niet meer twee keer omhoog te vegen voor oudere meldingen. In High Sierra heeft Foto’s een nieuwe zijbalk gekregen en nieuwe filters. Safari is weer wat sneller geworden en heeft een optie om autoplay-video’s uit te schakelen. Siri heeft meer muziekkennis en een fijnere stem. Veel standaard-apps hebben kleine verbeteringen ondergaan.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Geen grote nieuwe functies dus, maar een aantal fijne verbeteringen. Ook zijn er een aantal bugs uit de wereld geholpen. Alles om straks de officiële release van de besturingssystemen vlekkeloos te laten verlopen.

Publieke bèta volgt nog

Op maandag 5 juni kondigde Apple de vier nieuwe besturingssystemen aan, waarna ontwikkelaars direct met de eerste bèta-versie aan de slag konden. Twee weken terug verscheen er nog een ontwikkelaarsversie en nu zijn we dus al beland bij nummer drie. Enkele weken terug verscheen er ook al een publieke bèta van alle besturingssystemen die voor iedereen te testen is. We verwachten op korte termijn – misschien nog wel deze week – een tweede versie van de publieke bèta. Lees ook ons artikel over het installeren van de publieke bèta van iOS 11.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar