Terug naar De uitdagingen van 2015
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

De uitdagingen van 2015

Door Redactie iCreate31 december 2014 10:002 min. leestijd0

In de allereerste iCreate schreef ik ‘Apple is een merk geworden waar mensen wekenlang voor in de rij willen staan. Het is grappig en raar tegelijk om die wisseling mee te maken’. Sinds die tijd is er veel veranderd. Apple is in ruim zes en een half jaar uitgegroeid tot het meest waardevolle bedrijf op aarde. De iPhone en de iPad veroverden praktisch de halve computerwereld. Terwijl de pc-industrie terecht kwam in een diep moeras, groeide het marktaandeel van de Mac langzaam maar gestaag door.

Spannende tijden

De komende tijden worden echter spannend. Er beginnen tekens te ontstaan waaruit je zou kunnen afleiden dat de markt voor tablets verzadigd dreigt te raken. Met Android Lollipop wordt het verschil tussen een iPhone en een Android weer iets kleiner. De omzet van de iTunes Store heeft veel last van het succes van Spotify.

En daar komt ook nog eens bij dat het publiek tegenwoordig een stuk kritischer kijkt naar de praktijken in Cupertino. Ontwijkt Apple de belasting via een sluiproute door Nederland? Is Apple verantwoordelijk voor de slechte werkomstandigheden in de Foxconn-fabrieken in China?

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Klappers maken

Kortom, er is alle reden voor Apple om echte klappers te gaan maken. De lancering van de Apple Watch wordt daarom heel belangrijk. Hij mag eigenlijk geen flop worden. Maar waarom weten we er dan nog steeds zo weinig over? Zit er iets in Apple’s horloge dat geheim moet blijven of gaan ze dit nu pas beslissen?

Apple Watch

2015

En dat is niet de enige belangrijke uitdaging in 2015. We weten op de redactie inmiddels vrij zeker dat Apple volgend jaar Beats zal herlanceren. Dit wordt waarschijnlijk de inofficiële opvolger van iTunes omdat het moet kunnen concurreren met Spotify.

Wat óók enorm zou helpen is de tv die Apple in het diepste geheim aan het maken is. Zou je niet weer wekenlang in de rij willen staan voor een revolutionaire nieuwe televisie, die de mogelijkheden van het internet koppelt aan je favoriete series en programma’s die je iedere dag kijkt?

Bram Balk was 6 jaar lang redacteur bij iCreate. Zijn eerste artikelen vind je terug in iCreate #1. Vanaf januari 2015 gaat Bram aan de slag met een nieuwe uitdaging. Wij wensen hem namens de gehele redactie veel succes toe in zijn nieuwe functie!

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar