Terug naar De nieuwe iPad Air 3: dit moet je weten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

De nieuwe iPad Air 3: dit moet je weten

Door Laura Grootaarts22 februari 2016 07:003 min. leestijd0

Het wordt de hoogste tijd voor een nieuwe iPad Air. Vorig jaar verschenen wél de iPad Pro en de iPad mini 4, maar voor de laatste iPad Air – de iPad Air 2 – moeten we terug naar eind 2014. Over een week of drie verwachten we een keynote van Apple en dan wordt waarschijnlijk ook de iPad Air 3 gepresenteerd. Wat er tot nu toe bekend is over deze nieuwe iPad? Je leest het hieronder.

iPad Air 3

Formaat

De iPad Air 3 wordt waarschijnlijk 6,15 mm dik, 169,6 mm breed en 240 mm hoog. Hij is hiermee iets dikker en breder dan zijn voorloper, de iPad Air 2. Die is 6,1 mm dik, 169,5 mm breed, and 240 mm hoog. Een verschil zo minimaal, dat je er nauwelijks iets van merkt. De nieuwe iPad blijft dus met recht iPad Air heten.

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Scherm: 4K, geen 3D Touch

Mogelijk krijgt de nieuwe iPad een 4K-scherm. De geruchten zijn hardnekkig, maar we trekken ze toch in twijfel. Zelfs het paradepaardje van Apple, de iPad Pro, heeft niet een dergelijke resolutie. De iPad Air 4 zou hiermee de eerste iPad zijn die is voorzien van een 4K-scherm.

3D Touch is een van de betere functies van de iPhone 6s (Plus) en we zouden het graag terugzien op de nieuwe iPad. Maar de kans dat de nieuwe iPad Air 3 een drukgevoelig scherm heeft, lijkt zeer gering. Er wordt gesproken over productieproblemen, maar het zou ook goed kunnen dat de techniek nog niet goed toepasbaar is op een behoorlijk fors iPad-scherm. Op de iPhone werkt deze techniek ook net wat minder strak dan op de Apple Watch.

Speakers op iedere hoek

De iPad Air 3 krijgt waarschijnlijk vier speakers, eentje op iedere hoek. Tot nu toe is alleen de iPad Pro uitgerust met zoveel speakers. De bovenste speakers zorgen voor de hoge tonen. Keer je de Pro om? Geen probleem, dan nemen de speakers elkaars rol over. Wellicht werken de speakers op de nieuwe iPad Air 3 ook op deze wijze.

Smart Connector

Ook dit kennen we alleen nog maar van de iPad Pro: de Smart Connector is een nieuw soort aansluitingspoort. Drie puntjes aan de zijkant, waar je accessoires in kunt prikken die dan direct van stroom worden voorzien. Zo kun je bijvoorbeeld heel eenvoudig een toetsenbord aan je iPad koppelen.

En verder …

Apple Pencil op de iPad Pro

De Apple Pencil, Apple’s eerste eigen stylus, werkt vooralsnog alleen maar met de iPad Pro, daar is hij ook speciaal voor ontworpen. Maar het drukgevoelige pennetje zou ook heel goed zijn weg kunnen vinden naar de iPad Air 3. Verder valt uit tekeningen af te leiden dat de iPad Air 3 een LED-flitser krijgt – iets wat uniek is voor de iPad. De A8X-chip, ten slotte, wordt vervangen door een A9X-processor zoals we die ook al kennen van de iPad Pro.

Update: of toch een nieuwe en kleine iPad Pro?

Inmiddels gaan er geruchten dat de nieuwe 9,7-inch iPad niet de iPad Air 3 zal heten. Er komt wel een nieuwe iPad waarvoor al het bovenstaande ook geldt, maar waarschijnlijk wordt dit een kleinere versie van de iPad Pro.

Keynote in maart

We verwachten dat Apple de nieuwe iPad introduceert tijdens een evenement op 15 maart. Dan zal ook de handzame iPhone 5se waarschijnlijk gepresenteerd worden.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar