Terug naar De Mac App Store: Week 1
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

De Mac App Store: Week 1

Door Redactie iCreate11 januari 2011 12:303 min. leestijd0

De Mac App Store is inmiddels vijf dagen oud. De digitale softwarewinkel is een voorproefje op Mac OS X Lion en na enkele dagen is het beeld van een zeer solide winkel ontstaan.

Het oogt en ademt in ieder geval al vanaf dag één als hét centrum voor Mac-software. De indeling van de Mac App Store voelt erg vertrouwd aan; die is bijna exact hetzelfde als in de iPhone/iPad App Store. De Mac App Store heeft echter wel het voordeel dat het niet in de interface van iTunes zit geramt, waardoor er veel meer ruimte is en de winkel een stuk rustiger oogt. Het is vooral een plek waar je op zoek zult gaan naar interessante programma’s, net zoals je in een oude platenwinkel door de bakken met albums snuffelt.

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Lagere prijzen
Tot nu toe vielen ons een aantal dingen op. Ten eerste zijn de prijzen een stuk lager dan we gewend zijn. Aperture 3 ligt er bijvoorbeeld voor slechts €62,99, terwijl hetzelfde programma in de normale winkel bijna 200 euro kost. Dat is nogal een verschil. Ten tweede is het erg prettig dat je programma’s die normaliter in een pakket zitten, nu ook los kunt kopen. Gebruik je iPhoto en GarageBand nooit, maar iMovie wel? Dan scheelt dat je behoorlijk in de kosten. Ten derde viel de downloadsnelheid van de Mac App Store positief op: Twitter installeren kost hooguit vijf seconden. Een groot programma als iMovie ’11 duurt een minuut of vijf, afhankelijk van de snelheid van je internetverbinding.

Aanbod games dramatisch
Maar er zijn ook genoeg punten om kritisch over te zijn. Zo is het aanbod qua games dramatisch en we missen een aantal prominente Apple-programma’s in het aanbod. Waar zijn bijvoorbeeld Pages ’11, Keynote ’11 en Numbers ’11? We waren er eigenlijk vanuit gegaan, dat die als publiekstrekkers bij de opening aanwezig zouden zijn. Maar blijkbaar laat iWork ’11 nog even op zich wachten. Ook missen we nog een aantal prominente ontwikkelaars.

Conclusie
In eerste instantie zijn we erg positief over de Mac App store, maar we vinden wel dat het aanbod flink mag groeien. Door de winkel is het nog nooit zo gemakkelijk geweest om nieuwe Mac-software te vinden. De prijzen zijn er relatief laag en de service is erg goed. Maar de App Store mist wel het volume dat we van de iPhone/iPad App Store gewend zijn. De rest zit eigenlijk wel snor; zelfs de animatie voor het downloaden van een applicatie ziet er bijzonder mooi uit…

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar