Terug naar Is de iPod shuffle hetzelfde lot beschoren als de iPod classic?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Is de iPod shuffle hetzelfde lot beschoren als de iPod classic?

Door Jelle Mol8 januari 2015 09:262 min. leestijd0

Apple kampt momenteel met een beperkte beschikbaarheid van de iPod shuffle. De levertijd in de Apple Online Store is inmiddels opgelopen tot 7-10 werkdagen. De huidige generatie van de goedkoopste iPod werd ruim vier jaar geleden gelanceerd en heeft sindsdien, op nieuwe kleuren na, geen upgrade meer gezien.

iPod shuffle

Tekort aan componenten

Over de reden van de beperkte beschikbaarheid valt slechts te speculeren. Mogelijk heeft het te maken met productieproblemen of een onschuldig tekort aan benodigde componenten. Volgens bronnen bij MacRumors heeft Apple zijn retailpersoneel gewaarschuwd dat er voor onbepaalde tijd een tekort is aan shuffle-modellen. Over een eventuele stopzetting van de productie is niets bekend, maar ook niet geheel ondenkbaar na het ter ziele gaan van de iPod classic in september. Het betreft immers de volledige iPod-familie waarvan de verkoop ieder kwartaal verder terugloopt.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Apple Watch

En dan is er nog het gevaar van de Apple Watch: een paradepaardje dat qua functies, opslag en formaat makkelijk kan concurreren met deze dwerg-iPod. De iPod shuffle wordt nog regelmatig weggezet als ideale gadget om mee te sporten, maar in plaats daarvan zal Apple ongetwijfeld liever de Watch Sport gaan verkopen. Dan blijft alleen nog het aspect van de prijs over, want tegen een prijs van € 49 kan natuurlijk geen enkele andere iPod (vanaf € 169) of Watch (vanaf $ 350) op.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPod
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar