Terug naar De dompers van 2011
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

De dompers van 2011

Door Redactie iCreate28 december 2011 09:363 min. leestijd2

Elk nieuw jaar begint met de hoop op verbetering, nieuwe technologie en wereldvrede. Dat geldt ook voor de Apple-fans, die maar al te graag baanbrekende nieuwe technologie van hun favoriete bedrijf in handen willen krijgen. Maar helaas, 2011 bracht niet alles wat we ervan hoopten.

iPhone 5 blijft uit

De iPhone 5, maandenlang was hij niet uit het nieuws weg te denken. Analysten en accessoiremakers wisten het zeker: een iPhone met een compleet nieuw design zou aangekondigd worden in 2011. Met name de laatste groep was er zo van overtuigd, dat wij het gingen geloven. De cases waren zo geloofwaardig dat wij niet konden wachten tot we het nieuwe toestel in onze handen mochten houden. Helaas kwam er ‘slechts’ een upgrade van de iPhone 4, de iPhone 4S. Voor de mensen die op de iPhone 5 hoopten was dit een domper, voor miljoenen anderen bleek dit toestel uitstekend te voldoen. Het werd de best verkochte iPhone ooit.

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

• En ontvang €100,- éxtra inruilwaarde
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Steve Jobs overlijdt

Jarenlang streed Steve Jobs tegen kanker en telkens leek hij er bovenop te komen. Helaas moest hij zijn meerdere erkennen in de dodelijke ziekte en dit resulteerde in het aftreden als CEO in augustus. Dat hij enkele maanden later het leven voor het eeuwige moest verruilen heeft niemand koud gelaten. Een visionair, een icoon en een wereldverbeteraar ging heen. Steve Jobs overleed op de veel te jonge leeftijd van 56 jaar. Dit was het meest treurige nieuws van afgelopen jaar.

Final Cut Pro X voldoet niet aan de verwachtingen

Waar ook veel om te doen was dit jaar, was de update van Final Cut. De nieuwste versie, Final Cut Pro X, werd namelijk niet de versie waar de professionals op gehoopt hadden. De interface veranderde drastisch, functies ontbraken en gebruikers voelden zich niet meer vertrouwd met het programma. Voor consumenten die een stap verder wilden dan iMovie was het perfect, voor de professionals viel deze update echter zwaar tegen.

iTunes Match komt maar niet naar Nederland

Sinds de introductie van iTunes Match in de Verenigde Staten wacht de rest van de wereld ongeduldig op zijn beurt. Ondertussen zijn onder meer Brazilië, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en zelfs België toegevoegd aan de landen waar de service beschikbaar is. Maar wanneer is Nederland aan de beurt? Hopelijk werkt Buma/Stemra een beetje mee, zodat we niet lang meer hoeven te wachten.

Waar blijft de nieuwe Mac Pro?

Jarenlang was de Mac Pro de grote machtige machine van Apple. Bijna iedere professional had er wel eentje in zijn atelier of kantoor staan. Inmiddels lijkt het alsof de mammoet onder de Macs een beetje vergeten is. Over de Mac Pro gaan al maanden de geruchten dat deze geüpdatet gaat worden, maar tot dusver is het beestje niet meer vernieuwd sinds 2010. De vraag rijst dan ook óf er nog wel een update komt, niet eens meer wanneer. Het geduld van de Pro-aanhangers wordt in ieder geval danig op de proef gesteld.

iWork ’11 nergens te bekennen

Een update waar iedereen op hoopte, maar die uitbleef was de update van het iWork-pakket. De huidige versie stamt uit 2009 en eigenlijk kan het niet dat Apple zolang wacht met het vernieuwen van zijn officepakket. Om het allemaal te verhullen, haalde Apple de toevoeging ’09’  weg bij de programmanamen Pages, Keynote en Numbers. Wordt 2012 het jaar van iWork ’12?

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• €96 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 5
Bekijk dit dossier

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Niels
Lezer
Niels

En vergeet Logic pro niet deze is ook al in 5 jaar niet veranderd

Niels
Lezer
Niels

En vergeet Logic pro niet deze is ook al in 5 jaar niet veranderd