Terug naar Wederom daling in verkoop iPads; tabletmarkt krimpt voor het eerst
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Wederom daling in verkoop iPads; tabletmarkt krimpt voor het eerst

Door Jelle Mol2 februari 2015 16:242 min. leestijd0

In het vierde kwartaal van 2014 is wereldwijd het aantal verkochte tablets gedaald. Dat is voor het eerst sinds 2010, toen tablets in hun huidige vorm op de markt kwamen. Ook de verkoop van iPads is verder teruggelopen, ondanks de introductie van een nieuwe iPad Air en iPad mini in oktober. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van marktonderzoeksbureau IDC.

iPad

Minder tablets, minder iPads

In de periode oktober-december 2014 werden in totaal 76,1 miljoen tablets verkocht, een daling van 3,2% ten opzichte van het jaar ervoor. In heel 2014 gingen weliswaar meer tablets over de toonbank dan in 2013, maar een neerwaartse trend is in de laatste maanden duidelijk zichtbaar. Hetzelfde geldt voor de iPad, waarvan het laatste kwartaal bijna 18% minder exemplaren werden verkocht. Die daling is ook te zien in zowel de meest recente kwartaalcijfers als die van het kwartaal ervoor. Desondanks blijft Apple marktleider in de tabletmarkt met een aandeel van 28%. Samsung, nummer twee op de lijst, heeft ook te maken met een teruglopende verkoop.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Kannibalisatie iPad

Analisten stellen dat de iPad lijdt onder kannibalisatie door zowel de grotere iPhone 6 als de Mac. Eerder al liet later-lezen-dienst Pocket zien dat bezitters van de iPhone 6 (Plus) hun iPad vaker links laten liggen dan dat gebruikers van de iPhone 5(s) dat doen. Ook de beperkte upgrade van de Air en mini in oktober is voor de meeste mensen geen reden om een nieuwe iPad te kopen of over te stappen.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Jelle Mol

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar