Terug naar Dag Samsung: je concurrent gaat de iPhone 7-chip maken
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Dag Samsung: je concurrent gaat de iPhone 7-chip maken

Door Laura Grootaarts11 februari 2016 09:492 min. leestijd0

Het Taiwanese TSMC is de enige fabrikant die de processor voor de iPhone 7 gaat leveren. Dit meldt de Zuid-Koreaanse nieuwssite The Electronic Times (via 9to5Mac). TSMC was eerder ook verantwoordelijk voor álle A8-chips in de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus. Met de A9-processor in de iPhone 6s en de iPhone 6s Plus kwam er een andere speler ten tonele. Die chip werd gemaakt door twee fabrikanten, TSMC en Samsung.

Chipgate

Samsung verdwijnt nu dus weer van het toneel, en dat zou te maken kunnen hebben met de controverse die ontstond vlak na de introductie van de iPhone 6s (Plus). Uit gebruikerstests kwam naar voren dat de Samsung-chip de accuduur van de iPhone verkort. iPhones met deze chip zou je bijna twee uur eerder moeten opladen dan toestellen met daarin de chip van TSMC. Chipgate was geboren.

A9

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Apple zelf gaf toe dat er verschil zat tussen de chips van Samsung en TSMC, maar dat dat zeer gering was. Uiteindelijk bleek chipgate inderdaad een storm in een glas water. Geen herhaling van chipgate dus voor de iPhone 7 – maar zoals bij zo ongeveer alle nieuwe Apple-producten, komt er vast weer een andere nieuwe gate.

iPhone 7

De productie van deze A10-processor zou beginnen in juni, in het najaar moet de nieuwe iPhone verschijnen. Nu al wordt er volop gespeculeerd over de iPhone 7. Zo zou de nieuwe iPhone geen reguliere koptelefoonaansluiting krijgen, wordt-ie uitgerust met een dubbele camera en verliest hij zijn camera-bult.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 7
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar