Terug naar Dag 4 met de 9,7-inch iPad Pro: Smart Keyboard
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Dag 4 met de 9,7-inch iPad Pro: Smart Keyboard

Door Laura Grootaarts10 april 2016 16:363 min. leestijd1

Ik heb in mijn huis misschien wel vijf apparaten waarmee ik naar Netflix kan kijken, maar het liefst kijk ik via de iPad. Waarschijnlijk omdat ik daarmee supersnel een film opstart, de boel weer net zo snel aan de kant smijt en dan later weer verder kijk aan de eettafel, op de bank of tijdens het strijken.

Flinke bak herrie

Gisteren, nog na het schrijven van het derde deel van het iPad Pro-dagboek, heb ik Netflix gekeken via de nieuwe iPad Pro (Inside Out is een aanrader). En ik moet zeggen: die vier speakers – één op iedere hoek van de iPad – zorgen toch wel voor een andere beleving. Zelfs de epische muziekjes aan het begin van films klinken ook echt als epische muziekjes. Je ziet de iPad, je hoort het geluid dat synchroon loopt met het beeld en denkt: komt die bak herrie uit dat apparaatje of staat er ergens verderop misschien een speaker verstopt?

Smart Keyboard

Dit stukje tik ik voor de gelegenheid trouwens óók op de iPad Pro, en wel met het Smart Keyboard. Dit is een toetsenbord en een beschermhoes ineen. Net zoals de Smart Cover ‘kleef’ je hem aan de zijkant van de iPad en via de Smart Connector maken de apparaten contact. Koppelen is niet nodig, je kunt nadat het toetsenbord is aangesloten meteen beginnen met typen in alle apps waarin je normaal ook kunt typen.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Het Smart Keyboard kennen we nog van de grotere iPad Pro en wat we destijds in de review opmerkten geldt grotendeels nog steeds. Ik vind het uitklappen van de hoes nu wel een stuk gemakkelijker: bij de grote iPad Pro is het alsof je een tegenstribbelende tent moet opzetten, hier valt alles automatisch op zijn plek. Waarschijnlijk komt dat puur door het formaat, want dit toetsenbord is natuurlijk een stuk kleiner.

https://vine.co/v/iTMYA6x7MLD

Voor sommige mensen is het Smart Keyboard waarschijnlijk te klein, maar ook al zitten er gigantische veel toetsen op elkaar gepropt: ik kan er behoorlijk goed mee uit de voeten. De eerste zinnen voelen wat onwennig, maar dat heb ik ook als ik tussen een MacBook en een los toetsenbord schakel. En het tikt sowieso honderd keer beter dan het normale toetsenbord op het iPad-scherm. Uren achtereen moet je er echter niet op typen, want het toetsenbord is zo plat als een dubbeltje en daarmee ergonomisch totaal onverantwoord. De hoogste tijd dus om een einde te breien aan dit stukje en Netflix weer op te starten!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
EEDEEJEE
Lezer
EEDEEJEE

3e dag met mijn iPad Pro 9,7″
Het ontgrendelingsgeluid doet het niet meer. (Staat correct ingesteld) Ook is er geen geluid meer op labyrinth.(een speeltje dus) Terug binnen doen voor een nieuwe?