Terug naar Wordt de Wallet-app binnenkort je Bitcoin-portemonnee?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Wordt de Wallet-app binnenkort je Bitcoin-portemonnee?

Door Sven Lamers29 juni 2021 09:442 min. leestijd

Is Apple van plan om cryptovaluta in een toekomstige versie van iOS te ondersteunen, bijvoorbeeld in de Wallet-app? Volgens een recent geplaatste vacature zou dat best wel kunnen. De iPhone-fabrikant is namelijk op zoek naar een ‘ervaren’ business development manager om zogeheten ‘alternatieve betalingspartnerschappen’ op gang te krijgen. Het woord ‘cryptocurrencies’ duikt pas later op in de vacature – maar dat is blijkbaar een van de alternatieve partnerships.

Een nieuw lid voor het Wallet-team

De nieuwe functie komt in het team dat momenteel voor Apple Wallet en Payment Services en Commerce verantwoordelijk is. Voor Wallet zijn overigens al een hoop vernieuwingen in iOS 15 gepland. De kandidaat zou ten minste vijf jaar ervaring moeten hebben met ‘alternatieve betalingsdiensten’, waaronder digitale portemonnees en cryptovaluta zoals Bitcoin en Litecoin. Verder vereist Apple ‘diepgaande kennis’ van de wettelijke regelgeving rondom crypto. Van de nieuwe Apple-medewerker wordt ook verwacht dat hij bekend is met de meeste FinTech-producten. Daar hoort bijvoorbeeld PayPal bij, maar ook nieuwkomers zoals Satispay.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Bitcoin geïntegreerd in Wallet?

Denkbaar is dat Apple in de toekomst cryptovaluta opneemt in de Wallet-app. Op dit moment kunnen Bitcoin, Litecoin en andere alleen via speciale apps worden gebruikt. Lange tijd had Apple zelfs gewoon geen apps uit deze categorie geweigerd in de App Store. Tot grote frustratie van de cryptobeurs Coinbase, die het zelfs erover had dat Apple tegen innovaties werkt.

Crypto-bedrijven zijn bang voor Apple

Volgens Coinbase worstelen ook veel andere app-aanbieders met de regels van Apple, maar gaan daar niet publiekelijk op in uit angst voor vergelding. Coinbase zocht al contact met Apple over deze problemen, maar daar is tot nog toe niets uitgekomen. Misschien is de nieuwe manager uit de vacature hiervoor het juiste adres.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden