Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Cryptomunten voor ondernemers: hoe te starten

Auteur: iCreate
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Als ondernemer ben je altijd op zoek naar nieuwe manieren om je bedrijf te blijven innoveren. Hoe blijf je je concurrenten een stap voor en beweeg je mee met de technologische ontwikkelingen van de wereld? Een goed voorbeeld van een nieuwe grote ontwikkeling is de crypto wereld, zowel particulier als zakelijk heeft dit een grote impact (gehad). Cryptomunten zijn digitale munten die dienen als betaalmiddel, zonder dat er een traditionele bank aan te pas komt. Omdat er geen hogere macht zoals een bank is die de waarde van een cryptomunt bepaalt, kunnen de koersen van cryptomunten flink schommelen. Ben jij benieuwd of de crypto wereld interessant is voor jou als ondernemer? Lees dan gauw verder!

Hoe kom je in de crypto wereld terecht?

Het allerbelangrijkste is dat je alleen geld in cryptomunten investeert dat je echt kunt missen. Er is een mogelijkheid dat je geld meer waard wordt door het te investeren in cryptomunten, maar het kan ook zeker mogelijk zijn dat je hier geld mee verliest. Je kunt al met een klein bedrag de cryptowereld toetreden, maar natuurlijk ook met een hoger geld bedrag. Allereerst is het niet moeilijk om aan een cryptomunt te komen, deze zijn gemakkelijk online te verkrijgen. Zo kun je binnen een paar minuten een Ripple cryptogeldstuk kopen via internet. Voordat je een munt aankoopt, is het goed om eerst te checken of de aanbiedende partij geregistreerd staat bij de Nederlandse Bank. Op die manier weet je zeker dat je bij een betrouwbare partij jouw cryptomunten koopt. Zodra je een wallet hebt aangemaakt en jouw munt hebt aangekocht, ben jij de trotse eigenaar van jouw cryptomunt en begeef je je in de crypto wereld!

Wat zijn de voor- en nadelen van investeren in crypto?

Een groot voordeel van het investeren in crypto als ondernemer is dat al je transacties met je cryptomunten geheel privé zijn. Doordat er dus geen tussenkomst is van een bank of andere derde partij, staan jouw cryptomunten nergens op jouw naam geregistreerd maar alleen dat ze tot jouw wallet behoren. Je kunt het eigenlijk zien alsof je jouw eigen bank bent. Een nadeel van in cryptomunten investeren is dat je de koers van de munt niet kunt bepalen. Zo weet je niet wanneer je geld meer waard wordt via de munt of dat je geld gaat verliezen. Ook moet je er goed voor zorgen dat je jouw inloggegevens goed bewaard. Ben je deze kwijt? Dan kunnen deze niet meer achterhaald worden en ben je jouw cryptomunten kwijt. Echter laat dit ook zien dat de crypto wereld erg veilig is en eigenlijk niet te hacken.

Dat dit systeem zo veilig is komt omdat een groot netwerk van computers transacties in de crypto wereld bijhoudt en controleert, hier komt geen mens aan te pas. Deze techniek wordt ook wel blockchain technologie genoemd. Vooral als ondernemer is het interessant om te investeren in cryptomunten wanneer je in een branche onderneemt waar klanten met cryptomunten willen betalen, zo hoef je bij buitenlandse transacties ook geen rekening hoeft te houden met wisselkoersen. Ben je geïnteresseerd in het investeren in crypto en wil je meer weten? Meer online informatie over crypto lees je hier!


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt