Terug naar Creditcard op de iPhone
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Creditcard op de iPhone

Door Redactie iCreate15 februari 2010 19:292 min. leestijd0

Betalen met creditcard op de iPhone en iPod touch, het kan binnenkort dankzij Square. Het idee is simpel: scan een creditcard met de extra dongle, zet je handtekening op het scherm van de iPhone en je hebt betaald. Deze manier van betalen is geinig bij het koffiecafé maar zoals je op onderstaande video kan zien, lijkt deze techniek dan ook in het leven geroepen voor Marktplaats.nl.

De ingredienten zijn simpel: een creditcard, iPhone of iPod touch en de Square applicatie. Momenteel is 40 procent van de Nederlanders in het bezit van een creditcard, genoeg om een serieuze Squaredoelgroep te vormen. De Square applicatie kost 1 dollar, je maakt een account aan en je krijgt de creditcard dongle thuisgestuurd. De kosten van deze dongle zijn nog niet bekend. Het zou kunnen dat hij gratis is, aangezien 2,9 procent van elke transactie in de broekzak van Square belandt. Deze kosten lijken fors, maar betalen met PayPal kost nog iets meer.

De dongle sluit je aan op de microfooningang en wanneer beide partijen een account hebben bij Square kan er met creditcard betaald worden. Zoals je in de video ziet krijgt de verkopende partij een foto te zien van de creditcardeigenaar, leuke identiteitscontrole. Na betaling ontvang je in de mail een bonnetje van de aankoop, zelfs de locatie van betaling wordt vermeld.

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Misschien ben ik gewoon onder de indruk van de leuke introductievideo, maar betalen met creditcard op de iPhone lijkt met Square goed uit te pakken. Aanvankelijk is deze dienst puur gericht op het land van de creditcards, de Verenigde Staten. Toch denk ik dat een land als Nederland genoeg creditcardgebruikers heeft om zo’n betalingsdienst enigszins van de grond te krijgen. Laat Square eerst maar eens proefdraaien in Amerika, ik heb namelijk mijn bedenkingen bij de degelijkheid van de dongle, die oogt nogal fragiel.

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar