Terug naar Concurrenten hopen op succes iWatch
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Concurrenten hopen op succes iWatch

Door Jelle Mol6 september 2014 17:372 min. leestijd0

iWatch concept

Niet alleen wij hopen op de introductie van een fantastische iWatch volgende week, ook de verwachtingen van concurrenten zijn hooggespannen. En dat is niet eens omdat ze vrezen voor hun marktaandeel. Samsung en LG zeggen namelijk te hopen dat Apple’s wearable de markt, die tot nu toe nog niet veel voorstelt, gaat openbreken.

Veel technologie, weinig functionaliteit

Verschillende electronicafabrikanten hebben al enige tijd een smartwatch (of ander type wearable) op de markt. Maar tot dusver lukte het nog niet om consumenten, en met name jongeren, te overtuigen. Uit cijfers blijkt dat in afgelopen kwartaal slechts 1 miljoen smartwatches zijn verkocht, tegenover 1,3 miljard smartphones die naar verwachting in 2014 verkocht worden. Volgens analist Ben Wood is de markt voor wearables nu teveel gefocust op technologie, en wordt functionaliteit en design over het hoofd gezien.

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

En daar moet de iWatch, of hoe het apparaat ook gaat heten, verandering in gaan brengen, hopen ook Apple’s concurrenten. Sung-jin Lee, directeur van LG’s smartwatch-afdeling, denkt dat een eigen wearable van Apple ‘de markt zal openbreken’. Ook de CEO van Samsung geeft aan dat een iWatch precies is waar ze op zitten te wachten.

Concurrentie van de iWatch

Net als wat de iPhone en iPad betekenden voor respectievelijk de smartphone- en tabletmarkt, is de verwachting dus dat Apple de markt voor smartwatches verder gaat definiëren. Vooruitlopend hierop zit de concurrentie echter niet stil. Als Apple’s wearable inderdaad een smartwatch is, dan zijn dit de voornaamste concurrenten:

Samsung Gear SSamsung Gear S

Samsung’s nieuwste smartwatch heeft 3g en wifi aan boord, waardoor een continue verbinding met een smartphone niet nodig is. De specificaties zijn indrukwekkend te noemen: een gebogen OLED-scherm, 512 MB intern geheugen en 4 GB aan flash-opslag. Het apparaat ligt volgende maand in de winkels voor € 399.

 

LG G Watch RLG G Watch R

Dit klassiek ogende horloge lijkt helemaal niet op een smartwatch. Toch draait het op Android Wear en beschikt het bijvoorbeeld over een hartslagsensor. Dit zou nog wel eens een interessant product kunnen worden voor mensen die de voorkeur geven aan een traditioneel horloge om hun pols. De LG G Watch R moet nog dit jaar te koop zijn voor zo’n € 299.

 

Motorola Moto 360Motorola Moto 360

Motorola’s eerste smartwatch-poging is ambitieus. De Moto 360 wordt door recensenten geroemd om het ontwerp en het prettige gebruik. Alleen de batterijduur van nauwelijks een dag lijkt nog wat problematisch. Ook deze smartwatch is in oktober in Nederland beschikbaar voor (waarschijnlijk) € 250.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar