Terug naar Column: Pokémongeluk
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Column: Pokémongeluk

Door Laura Grootaarts29 juli 2016 16:072 min. leestijd0

2 miljoen mensen in Nederland spelen inmiddels Pokémon Go. Het zou een fantastische insteek zijn voor een column in mijn favoriete ‘zure oude mannetjes’-stijl: 2 miljoen spelers, dat is véél, maar het betekent vooral dat nog altijd zo’n 15 miljoen Nederlanders er geen (Poké)bal aan vinden. Die hopen dat die maffe hype zo snel mogelijk weer overwaait. Hier volgt echter geen cynisch stukje, want de werkelijkheid is dat ik één van die 2 miljoen idioten ben die het spel wél spelen. En hoewel de kranten al dagen uitpuilen met verhalen over pokémongolen die de keurig aangeharkte tuintjes terroriseren, of in hun jacht op een Pikachu voor een vrachtwagen stappen, zie ik vooral de goede dingen.

Hé, hier zit een Staryu

Je maakt de gekste dingen mee met al die Pokémon-spelers. Ik was ’s avonds veel te laat in het centrum en een groepje opgeschoten twintigers liep in een iets te rechte lijn op me af – een flinke spierbundel voorop. Ik had mijn iPhone al in de aanslag om alarm te slaan want ik ben een angsthaas. Terwijl het groepje pal voor me stond, begon mijn telefoon te zoemen. ‘Hé, er zit hier een Staryu’, riep de spierbundel. Inderdaad: ook op mijn iPhone verscheen een Staryu. Stond ik daar samen met een spierbonk waarvoor ik eerder op de vlucht had willen slaan, een soort digitale zeester
te vangen.

Compleet nieuwe levensvorm

Naast de Pokémon, doemt er in mijn woonplaats een compleet nieuwe levensvorm op: tieners. Ik weet niet waar ze opeens vandaan komen, maar eerder hadden we ze niet. Nu zie je ze overal. Bij monumenten die ze eerder geen blik waardig keurden, maar die nu deel uitmaken van de Pokémon-wereld. Ze laten zelfs de hond uit: viervoeters die eerder altijd een een-tweetje vormden met dezelfde veertiger of vijftiger, hebben nu opeens gezelschap van een puber.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Oddish - Pokémon

Wat allerlei peperdure door de overheid en zorgverzekeringen bekostigde projecten niet voor elkaar krijgen, heeft dit spel nu wel bereikt: tieners zijn weer buiten en in beweging. En niet alleen tieners komen van de bank af. Gisteren heb ik een Oddish gevangen op acht kilometer van mijn huis, dat was een klein geluksmoment. Daarna dacht ik: waarom sta ik midden in een bos dat ik niet ken, hoe ben ik hier beland en, vooral, hoe kom ik op mijn teenslippers net zo soepel weer thuis?!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar