Terug naar ColorSplash: Zwart-witfoto's met een beetje kleur
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

ColorSplash: Zwart-witfoto's met een beetje kleur

Door Redactie iCreate11 mei 2011 08:572 min. leestijd0

In ‘iLike’ vertellen redacteuren van iCreate Magazine over hun favoriete applicaties. Bart Smakman vindt fotografie boeiend en schrijft over de app ColorSplash.

Op de iCreate-redactie liggen twee nieuwe iPads: een zwarte en een witte. Het zwarte exemplaar komt regelmatig een weekendje bij mij logeren. Natuurlijk heb ik overwogen om zo’n mooie, dunne iPad 2 voor mezelf te kopen, maar hier zag ik van af. In een eerder iPad 2-bericht kun je lezen waarom.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Desalniettemin speel ik graag met de redactie-iPad 2. De camera’s maken het mogelijk om te stoeien met nieuwe apps zoals iMovie en FaceTime. Ik betrap mezelf er echter op dat ik de meeste tijd bezig ben met ColorSplash, een fotowerkingsapp. Je schiet een foto en ColorSplash maakt er een zwart-witafbeelding van. Vervolgens tover je kleur tevoorschijn door met je vinger over delen van de foto te wrijven. Het resultaat is een zwart-witfoto met gekleurde objecten die er echt uit springen.

Eerst zag ik geen heil in het inkleuren met een wijsvinger. Grafisch vormgevers werken met speciale tekentablets en pennetjes om tot een mooi resultaat te komen. Hoe kan ik met mijn wijsvinger net zo precies werken? In de praktijk blijkt het echter super te werken. Je kunt namelijk heel ver inzoomen, waarna je keurig langs de lijnt veegt om een prachtige prent te krijgen. Als je een misveeg maakt, kun je een stapje terug gaan met de Undo-knop. Andere knoppen in de balk laten je foto’s delen, het project opslaan of de pendikte wijzigen. Deze opties spreken voor zich, maar toch begint de app met een korte introductievideo waarin alle functies even aan bod komen. Zo kunnen beginners ook alles uit ColorSplash halen.

Prijs: € 1,59 voor iPad & € 0,79 voor iPhone.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar