Terug naar Code macOS Sierra hint naar OLED-balk en Touch ID
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Code macOS Sierra hint naar OLED-balk en Touch ID

Door Laura Grootaarts15 juni 2016 11:182 min. leestijd0

Het had dé klapper kunnen worden afgelopen maandag tijdens de WWDC: de aankondiging van een MacBook Pro met OLED-balk. Helaas. Toch lijkt deze MacBook er nu écht aan te komen. Ontwikkelaars op de WWDC hebben daarvoor concrete aanwijzigingen gevonden in macOS Sierra, zo is te lezen op 9to5Mac.

MacBook Pro met OLED-balk

OLED-balk MacBook Pro

In de code van het nieuwe besturingssysteem van de Mac vinden we verwijzingen als ‘kHIDUsage_LED_DoNotDisturb’. De ‘Niet Storen’-functie is nu nog toegankelijk via het Voorkeuren-menu op de Mac, maar het lijkt erop dat het straks een eigen led-verlicht knopje krijgt. Op dezelfde manier wordt er in de code verwezen naar capslock, het aan- en uitzetten van de camera, het aannemen van een gesprek, vooruitspoelen, terugspoelen, geluid dempen, pauze en play. Allemaal functies die zeer toegankelijk moeten zijn en die prima op hun plaats zouden zijn in een OLED-balk.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Alle verwijzingen naar LED-knopje vind je op deze pagina met documentatie voor ontwikkelaars. Wat opvalt in de lijst is een verwijzing naar Nightmode, een functie die we nog niet kennen van de Mac maar die mogelijk dus al meteen een eigen knop op het toetsenbord krijgt toebedeeld.

Touch ID op MacBooks

Een verhaal wat ook al een tijdje de ronde doet, betreft de komst van Touch ID naar de Mac. En ook daarvoor hebben ontwikkelaars aanwijzigingen gevonden in de beta van macOS Sierra. In de code wordt gesproken over biometrische input, taps, dubbele en driedubbele taps.

Touch ID Mac

Of de functies ook daadwerkelijk naar de nieuwe MacBook (Pro) komen, is nog een verrassing. De komst van nieuwe Macs is überhaupt nog niet bevestigd, hoewel beweerd wordt dat Apple ze deze maand nog zal aankondigen, waarna ze in augustus in de winkel liggen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar